Gershoj Energia Kft. logo

Hívjon most: +36 30 894 6152

Megújul az állattartó telepek napelem támogatása!

Állattartó telepek megújulásának támogatása
VP2-4.1.1.9-21

2021. május 12. – 2021. július 6.

A pályázati felhívás jelenleg társadalmi egyeztetés alatt áll, a tényleges megjelenésig a felhívás változhat!

A támogatási kérelmek benyújtására várhatóan 2021. május 12. napjától 2021. július 6. napjáig lesz lehetőség 

A rendelkezésre álló keretösszeg 30 milliárd Ft.

A támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke

Csak a támogatási kérelemmel érintett telepen tartott állatfajjal kapcsolatosan lehet kérelmet benyújtani!
A maximálisan igényelhető támogatás az összes célterület tekintetében maximum 2 milliárd Ft, ami 50 %-os intenzitással számolva 4 milliárd Ft-os beruházást jelent. A tervezet azonban megszabja a minimálisan igényelhető támogatás nagyságát, a következőképp:

Maximum 100 millió Ft

Baromfitartó telepek korszerűsítése esetén (1. célterület) aximum100 millió Ft az igényelhető támogatás, ami az alap 50 %-os támogatási intenzitás mellett 200 millió Ft-os beruházást jelent.

Sertéstartó telepek korszerűsítése esetén (2. célterület) maximum 100 millió Ft az igényelhető támogatás, ami az alap 50 %-os támogatási intenzitás mellett 200 millió Ft-os beruházást jelent.

malac
marha

Minimum 50 millió Ft

Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése esetén (3. célterület) maximum 50 millió Ft az igényelhető támogatás, ami az alap 50 %-os támogatási intenzitás mellett 100 millió Ft-os beruházást jelent.

Minimum 5 millió Ft

Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése esetén (4. célterület) maximum 5 millió Ft az igényelhető támogatás, ami az alap 50 %-os támogatási intenzitás mellett 10 millió Ft-os beruházást jelent.

Egyéb állattartó telepek (lófélék- (ló, szamár, öszvér), nyúl-, méh-, húshasznosítású galamb-, fürj-, strucc-, emu-, fácán-, fogoly- valamint csincsilla) korszerűsítése esetén (5. célterület) maximum 5 millió Ft az igényelhető támogatás, ami az alap 50 %-os támogatási intenzitás mellett 10 millió Ft-os beruházást jelent;

  •  
juh

Az önállóan támogatható tevékenységek körébe tartozik a megújuló energia alkalmazása, így a napelem rendszer telepítése is az állattartó telepen belüli építmények energiaigényének fedezése céljából !

Pályázati tanácsadás

Pályázati tanácsadó partnerünk segítségével:

elkészítjük a teljes pályázatot és összeállítjuk a kapcsolódó dokumentációkat
menedzseljük a támogatás lehívásának folyamatait
vállaljuk a nyertes pályázat teljes adminisztrációját és utókövetését.

Ön mentesül minden papírmunka alól, a szerződéskötés után már csak a pályázat sikeres lefutásáért szükséges izgulnia.

A támogatás intenzitása

A támogatás intenzitása 50%.

A közép-magyarországi régióban, vagyis Pest megyében azonban csak 40%.

A fiatal mezőgazdasági termelők pályázhatnak emellé + 10%-ot.

A kollektív módon végrehajtott projektek is kaphatnak + 10%-ot. Utóbbi kategóriába tartoznak a termelői csoportok, a termelői szervezetek, a mezőgazdasági termelők tagságával működő szövetkezetek, valamint a szociális szövetkezet által végrehajtott projektek. Konzorciumként nincs lehetőség kérelmet benyújtani.

Különösen nem támogatható tevékenységek:

  • Mezőgazdasági erőgép és traktor beszerzése.
  • A Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján a 2020-2022 közötti végrehajtási időszakokban a központi költségvetés, valamint az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap társfinanszírozásában megvalósuló támogatások igénybevételének szabályairól szóló 57/2019. (XII. 14.) AM rendelet keretében támogatott tevékenységek.
  • Folyékony bioüzemanyag előállítása.

Benyújtási időszak

2021. május 12. – 2021. július 6.

Napelem rendszer kalkulátor

Gyors

Egyértelmű

Költségmentes

Tervezze meg napelem rendszerét kalkulátorunkon és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot a pályázati részletekkel kapcsolatban!

Húzza el a gombot a csúszkán, cége havi villanyszámlájának megadásához.Kérjük, adja meg céges és személyes adatait, ami alapján megküldjük Önnek kötelezettségmentes árajánlatunkat!


Rólunk

A Gershoj Energia Kft. Komárom-Esztergom megyében, Tatán létrehozott dán tulajdonú vállalkozás. 2008 óta napelem rendszerek kulcsrakész telepítésére szakosodtunk.

Munkánk során a dánokra jellemző precizitást, lényegre törő letisztultságot és a kompromisszummentes minőséget tartjuk szem előtt. Fontosnak tartjuk, hogy a napelem rendszereink ne csak presztízs jellegű beruházások, de valós hozamot biztosító precízen működő rendszerek legyenek.

Célunk, hogy ügyfeleink igényeire szabottan tudjuk biztosítani a napelem rendszer nyújtotta előnyöket: a stabil és garantált megtérülést, az Ön energiafogyasztásához igazított termelést, a biztos élettartamot és a maximalizált hozamot.

Telepites2

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön hozzájárul ehhez.