Gershoj Energia Kft. logo

Hívjon most: +36 30 894 6152

Megújult az állattartó telepek
napelem támogatása!

Állattartó telepek megújulásának támogatása
VP2-4.1.1.9-21

2021. május 28. – 2021. július 22.

A támogatási kérelmek benyújtására 
2021. május 28. – 2021. július 22. között lesz lehetőség.

A rendelkezésre álló keretösszeg 30 milliárd Ft.

A támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke

A támogatást igénylő egy támogatási kérelmet nyújthat be, ami több célterületet is érinthet és több megvalósítási helyre, vagyis több telepre is irányulhat!

A tervezet azonban megszabja a minimálisan igényelhető támogatás nagyságát, a következőképp:

Maximum 100 millió Ft

Baromfitartó telepek korszerűsítése esetén (1. célterület) aximum100 millió Ft az igényelhető támogatás, ami az alap 50 %-os támogatási intenzitás mellett 200 millió Ft-os beruházást jelent.

Sertéstartó telepek korszerűsítése esetén (2. célterület) maximum 100 millió Ft az igényelhető támogatás, ami az alap 50 %-os támogatási intenzitás mellett 200 millió Ft-os beruházást jelent.

malac
marha

Minimum 50 millió Ft

Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése esetén (3. célterület) maximum 50 millió Ft az igényelhető támogatás, ami az alap 50 %-os támogatási intenzitás mellett 100 millió Ft-os beruházást jelent.

Minimum 5 millió Ft

Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése esetén (4. célterület) maximum 20 millió Ft az igényelhető támogatás, ami az alap 50 %-os támogatási intenzitás mellett 40 millió Ft-os beruházást jelent.

Egyéb állattartó telepek (lófélék- (ló, szamár, öszvér), nyúl-, méh-, húshasznosítású galamb-, fürj-, strucc-, emu-, fácán-, fogoly- valamint csincsilla) korszerűsítése esetén (5. célterület) maximum 20 millió Ft az igényelhető támogatás, ami az alap 50 %-os támogatási intenzitás mellett 40 millió Ft-os beruházást jelent;

  •  
juh

Az önállóan támogatható tevékenységek körébe tartozik a megújuló energia alkalmazása, így a napelem rendszer telepítése is az állattartó telepen belüli építmények energiaigényének fedezése céljából !

Pályázati tanácsadás

Pályázati tanácsadó partnerünk segítségével:

elkészítjük a teljes pályázatot és összeállítjuk a kapcsolódó dokumentációkat
menedzseljük a támogatás lehívásának folyamatait
vállaljuk a nyertes pályázat teljes adminisztrációját és utókövetését.

Ön mentesül minden papírmunka alól, a szerződéskötés után már csak a pályázat sikeres lefutásáért szükséges izgulnia.

A támogatás intenzitása

A támogatás intenzitása 50%.

A közép-magyarországi régióban, vagyis Pest megyében azonban csak 40%.

A fiatal mezőgazdasági termelők pályázhatnak emellé + 10%-ot.

A kollektív módon végrehajtott projektek is kaphatnak + 10%-ot. Utóbbi kategóriába tartoznak a termelői csoportok, a termelői szervezetek, a mezőgazdasági termelők tagságával működő szövetkezetek, valamint a szociális szövetkezet által végrehajtott projektek. Konzorciumként nincs lehetőség kérelmet benyújtani.

Különösen nem támogatható tevékenységek:

  • Mezőgazdasági erőgép és traktor beszerzése.
  • A Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján a 2020-2022 közötti végrehajtási időszakokban a központi költségvetés, valamint az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap társfinanszírozásában megvalósuló támogatások igénybevételének szabályairól szóló 57/2019. (XII. 14.) AM rendelet keretében támogatott tevékenységek.
  • Folyékony bioüzemanyag előállítása.
  • Azok az ügyfelek, akik a tavaly november 2-án zárult VP2-4.1.1.-20  kódszámú,  „Állattartó  telepek  fejlesztésének  támogatása” című felhívás keretében nyújtottak be támogatási kérelmet, a jelen felhívás keretében nem támogathatóak!

Benyújtási időszak

2021. május 28. – 2021. július 22.

Húzza el a gombot a csúszkán, havi villanyszámlájának megadásához.


Napelem rendszer mérete: kW
Napelemek száma: db
Inverter mérete: kW
Szükséges tetőfelület: m2
Amennyiben Ön ezt a rendszert választja, évente kg CO2 kibocsátását váltja ki.

Kérjük, adja meg adatait, ami alapján megküldjük Önnek kötelezettségmentes árajánlatunkat!

Napelem rendszer kalkulátor

Gyors

Egyértelmű

Költségmentes

Tervezze meg napelem rendszerét kalkulátorunkon és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot a pályázati részletekkel kapcsolatban!

Rólunk

A Gershoj Energia Kft. Komárom-Esztergom megyében, Tatán létrehozott dán tulajdonú vállalkozás. 2008 óta napelem rendszerek kulcsrakész telepítésére szakosodtunk.

Munkánk során a dánokra jellemző precizitást, lényegre törő letisztultságot és a kompromisszummentes minőséget tartjuk szem előtt. Fontosnak tartjuk, hogy a napelem rendszereink ne csak presztízs jellegű beruházások, de valós hozamot biztosító precízen működő rendszerek legyenek.

Célunk, hogy ügyfeleink igényeire szabottan tudjuk biztosítani a napelem rendszer nyújtotta előnyöket: a stabil és garantált megtérülést, az Ön energiafogyasztásához igazított termelést, a biztos élettartamot és a maximalizált hozamot.

Telepites2

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön hozzájárul ehhez.