Az Ön cégének megéri napelemes rendszert telepíteni?

A vállalati elektromos áram ára napjainkban drasztikusan növekszik.
Emiatt a napenergia már nem csak egy fenntartható és költséghatékony alternatívát szolgál, hanem egy fontos erősség lehet a vállalati szektor számára.

Noha a multivállalatok már elengedhetetlennek tartják a napenergia használatát, a kis- és középvállalkozások zöme még nem indult el a megújuló energia irányába.

Az Ön cégének megérné napelemes rendszert használni?

Íme 5 ok, amiért valószínűleg igen!

1. Kiszámíthatóbb költségek

Sajnos az erősen ingadozó piaci hatásokat napjainkban a bel- és külpolitikai események is negatívan befolyásolják.

Az már köztudott, hogy a lakossági napelemek betáplálását leszabályozták. Felmerülhet a kérdés, hogy érdemes-e még napelemben gondolkodni?

A jó hír az, hogy a nagyipari fogyasztókat nem érinti a visszatáplálási stop! A vállalatok vissz-watt rendszereket használnak, amik eddig se termelhettek vissza a hálózatba. Az a cég, amelyik most telepít napelemes rendszert a nappal termelt energiát azonnal fel tudja használni, ami számottevő mennyiséget jelent az éves energiamérlegben.

A pontos megtérülés számításához szükség van a negyedórás fogyasztási adatokra, de a jelenlegi energiaárak mellett egy 150 kWp napelemes rendszer akár már 3 év alatt is megtérülhet. 

A változó szolgáltatói áraktól így nagyban függetlenedhet az a vállalat, amelyik energia szükségletét napelemes rendszerrel is meg tudja termelni. 

A napelemes rendszer ezért egyúttal befektetést is jelent egy stabil jövőbe.

2. Szabályozás nélküli területek

Bizonyos szabályozások azért a vállalati fogyasztókat is érintik. Sok esetben kötelező lesz akkumulátorokat is beszerelni, ami sajnos nagy mértékben rontja a megtérülési időt.

Kinek éri meg most?


Azon cégek profitálhatnak szabályozások nélkül egy napelemes rendszerből, akik

  • a villamosenergia szerződés alapján 0,4 kV csatlakozásúak
  • lehetőleg belterületen üzemelnek
  • rendelkeznek valamilyen folyamatos energiaigényű berendezéssel (pl.: hűtő, fűtő berendezés, nagy teljesítményű töltők)
 

Ezek alapján most érdemes igazán napelemes rendszerben gondolkodniuk például a

Hotel

Szálláshelyeknek, ahol medencét kell fűteni

Sütő

Élelmiszer feldolgozó egységek, ahol a hűtők, sütők állandóan üzemelnek

Gyár

Gyártó és megmunkáló cégeknek, ahol elektromos gépek üzemelnek

3. Megtérülés

Napelem rendszer ára viszonylag magasnak tűnhet, ami felveti a hosszú megtérülési idő kérdését.

A jó hír azonban:

A telepítés után alig kell karban tartani a rendszert, hiszen nincsenek mozgó alkatrészek.

A rendszer tartós edzett üveg és rozsdamentes acél elemekből áll.

„Előre kifizetünk” több évi villanyszámlát, a rendszer élettartama azonban több, mint 40 év is lehet.

A napelemes beruházás tehát 30 éven át szüntelenül termelhet profitot. Ezért napelem rendszert működtetni befektetés szempontjából a stabil hozamú kötvényekre emlékeztet.

A 2019-ben publikált MDPI gazdasági elemzése mindezen tényezőket figyelembe véve jutott arra az eredményre, miszerint hazai viszonyok között egy átlagos napelem rendszer diszkontált megtérülési ideje 7 – 9 év között várható.

A jelenlegi drasztikus elektromos ár változása ezt a megtérülési időt több, mint a felére csökkentheti.

Ha biztos befektetésre vágyik, a napelem rendszer egy kiváló választás lesz!

4. Támogatások

Az Európai Unió által rendszeres pályázatok érhetőek el napelem rendszer telepítésére. Akár iparágra fókuszáltan is. A vissza nem térítendő támogatások még inkább megrövidítik a megtérülési időt, hiszen csökken a bekerülési költség.

A Gershoj Energia pályázatíró partnere segítségével elkészítjük a teljes pályázatot és összeállítjuk a kapcsolódó dokumentációkat is. Menedzseljük a támogatás lehívásának folyamatait, valamint vállaljuk a nyertes pályázat teljes adminisztrációját és utókövetését.

5. Reputáció

A megújuló energia felhasználása csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását és a környezet szennyezését. Napelemes rendszer használatával bármely vállalkozás kifejezheti részvételét a globális felmelegedés elleni harcban, és csökkentheti az ország függőségét a külföldi forrásoktól.

Az ENSZ Fenntartható fejlődési célok alapján az energiahatékonyság terén elért haladásnak is fel kell gyorsulnia a globális éghajlati célok elérése érdekében.

A környezettudatos működés nem csak a fix költségeket csökkenti, hanem nagyszerű PR és marketing eszközként is szolgál. Ez a arculat bármely vállalat számára hasznos és pozitív visszajelzést generálhat a fogyasztóktól és a munkavállalóktól is.

Megéri tehát napelem rendszert telepítenie?

Megtérülő befektetés, biztos működés, nagyszerű támogatások. Ezek alapján minden típusú vállalkozás remekül képes kihasználni a napenergia előnyeit. Kérjen ajánlatot még ma napelem kalkulátorunkon!

Kérje szakértőink segítségét!

Töltse ki az űrlapot, kollégáink pedig 1 munkanapon belül hívni fogják Önt telefonon.

Igény esetén helyszíni felmérést is biztosítunk!

Kovács Róbert

Kovács Róbert

Vállalati és privát értékesítés

Jakatics Balázs

Jakatics Balázs

Vállalati és privát értékesítés

Húzza el a gombot a csúszkán, havi villanyszámlájának megadásához.


Napelem rendszer mérete: kW
Napelemek száma: db
Inverter mérete: kW
Szükséges tetőfelület: m2
Amennyiben Ön ezt a rendszert választja, évente kg CO2 kibocsátását váltja ki.

Kérjük, adja meg adatait, ami alapján megküldjük Önnek kötelezettségmentes árajánlatunkat!

Rólunk

A Gershoj Energia Kft. Komárom-Esztergom megyében, Tatán létrehozott dán tulajdonú vállalkozás. 2008 óta napelem rendszerek kulcsrakész telepítésére szakosodtunk.

Munkánk során a dánokra jellemző precizitást, lényegre törő letisztultságot és a kompromisszummentes minőséget tartjuk szem előtt.
Fontosnak tartjuk, hogy a napelem rendszereink ne csak presztízs jellegű beruházások, de valós hozamot biztosító precízen működő rendszerek legyenek.

Célunk, hogy ügyfeleink igényeire szabottan tudjuk biztosítani a napelem rendszer nyújtotta előnyöket: a stabil és garantált megtérülést, az Ön energiafogyasztásához igazított termelést, a biztos élettartamot és a maximalizált hozamot.

Hívjon minket!

Hétfőtől péntekig,
08:00-tól 16:00-ig.

Írjon nekünk!

Egyéni kérdések és kérések esetén forduljon hozzánk!

Jöjjön el hozzánk!

2890 Tata,
Ady Endre u. 13