Az Ön cégének megéri napelemes rendszert telepíteni?

A vállalati elektromos áram ára napjainkban drasztikusan növekszik.
Emiatt a napenergia már nem csak egy fenntartható és költséghatékony alternatívát szolgál, hanem egy fontos erősség lehet a vállalati szektor számára.

Noha a multivállalatok már elengedhetetlennek tartják a napenergia használatát, a kis- és középvállalkozások zöme még nem indult el a megújuló energia irányába.

Az Ön cégének megérné napelemes rendszert használni?

Íme mindaz, amiért valószínűleg igen!

1. Kiszámíthatóbb költségek

Sajnos az erősen ingadozó piaci hatásokat napjainkban a bel- és külpolitikai események is negatívan befolyásolják.

Az már köztudott, hogy a lakossági napelemek betáplálását leszabályozták. Felmerülhet a kérdés, hogy érdemes-e még napelemben gondolkodni?

A jó hír az, hogy a nagyipari fogyasztókat nem érinti a visszatáplálási stop! A vállalatok vissz-watt rendszereket használnak, amik eddig se termelhettek vissza a hálózatba. Az a cég, amelyik most telepít napelemes rendszert a nappal termelt energiát azonnal fel tudja használni, ami számottevő mennyiséget jelent az éves energiamérlegben.

A pontos megtérülés számításához szükség van a negyedórás fogyasztási adatokra, de a jelenlegi energiaárak mellett egy 150 kWp napelemes rendszer akár már 3 év alatt is megtérülhet. 

A változó szolgáltatói áraktól így nagyban függetlenedhet az a vállalat, amelyik energia szükségletét napelemes rendszerrel is meg tudja termelni. 

A napelemes rendszer ezért egyúttal befektetést is jelent egy stabil jövőbe.

2. Megtérülés

Az ingadozó piaci árváltozások miatt a napelemes rendszer üzemeltetése egyre nagyobb gazdasági előnyt jelenthet a vállalatoknak és ingatlan tulajdonosoknak.

Az áram díja jelenleg akár 300 Ft/kWh is lehet, szemben a napelemes rendszer által termelt 15 Ft/kWh-val a következő 30 évre vetítve.

Így a napelemes rendszer beruházásának megtérülése akár 1 év is lehet.

Érdemes diszkontált megtérülési idővel számolni (DPP), hogy megtudjuk a beruházás jövőbeni hozamainak jelenértéke (a rendszer energia termelése) mennyi idő alatt fogja eléri a ráfordítás értékét (a rendszer árát).

Mindehhez nem elég egy egyszerű osztás, hiszen az eredményt befolyásolja a tető tájolása és dőlésszöge, a fogyasztott energia szintjéhez megfelelően tervezett rendszer, a panelek minősége és természetes amortizációja, az esetlegesen igénybe vett támogatások, valamint olyan változó tényezők, mint a villamos energia ára vagy az infláció aránya.

Egy HMKE-nek engedélyeztetetett 50 kW rendszernél az alábbi módon alakul a megtérülési idő az energiaár függvényében. Jól látható, hogy minél drágábban veszi az áramot, ugyanaz a napelemes rendszer annál hamarabb térül meg.

Nem éri meg tehát tovább várni a beruházással.

megtérülés

Mivel a minőségi napelemek élettartama több mint 40 év is lehet a napelemes beruházás évtizedeken át szüntelenül termelhet profitot. A rendszerek fenntartási, karbantartási és amortizációs költsége a bekerülési értékhez képest elhanyagolható, ezért napelem rendszert működtetni a befektetés szempontjából a stabil hozamú kötvényekre emlékeztet.

3. Támogatások

Az Európai Unió által rendszeres pályázatok érhetőek el napelem rendszer telepítésére. Akár iparágra fókuszáltan is. A vissza nem térítendő támogatások még inkább megrövidítik a megtérülési időt, hiszen csökken a bekerülési költség.

A Gershoj Energia pályázatíró partnere segítségével elkészítjük a teljes pályázatot és összeállítjuk a kapcsolódó dokumentációkat is. Menedzseljük a támogatás lehívásának folyamatait, valamint vállaljuk a nyertes pályázat teljes adminisztrációját és utókövetését.

Ha biztos befektetésre vágyik, a napelem rendszer egy kiváló választás lesz!

Stancforma Kft.

"Korrektek voltak, a leírt ajánlat szerint tartották a határidőt, és az árat. Továbbá gyors munkát végeztek és a személyes kérést is rugalmasan kezelték. Mivel pályázat útján valósítottuk meg a beruházást a számlázás illetve a dokumentálás kissé döcögősen ment, de a kéréseinket később maradéktalanul teljesítették. "
Tatabánya
53 kW

4. Reputáció

A megújuló energia felhasználása csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását és a környezet szennyezését. Napelemes rendszer használatával bármely vállalkozás kifejezheti részvételét a globális felmelegedés elleni harcban, és csökkentheti az ország függőségét a külföldi forrásoktól.

Az ENSZ Fenntartható fejlődési célok alapján az energiahatékonyság terén elért haladásnak is fel kell gyorsulnia a globális éghajlati célok elérése érdekében.

A környezettudatos működés nem csak a fix költségeket csökkenti, hanem nagyszerű PR és marketing eszközként is szolgál. Ez a arculat bármely vállalat számára hasznos és pozitív visszajelzést generálhat a fogyasztóktól és a munkavállalóktól is.

Megéri tehát napelem rendszert telepítenie?

Megtérülő befektetés, biztos működés, nagyszerű támogatások.
Ezek alapján minden típusú vállalkozás remekül képes kihasználni a napenergia előnyeit.

Keresse fel szakértő kollégáinkat, vagy kérjen ajánlatot még ma napelem kalkulátorunkon!

Vállalati napelem rendszer árajánlatkérés

Kérjük adja meg adatait, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és személyre szabott ajánlatot készíthessünk cége számára.

Rólunk

A Gershoj Energia Kft. Komárom-Esztergom megyében, Tatán létrehozott dán tulajdonú vállalkozás. 2008 óta napelem rendszerek kulcsrakész telepítésére szakosodtunk.

Munkánk során a dánokra jellemző precizitást, lényegre törő letisztultságot és a kompromisszummentes minőséget tartjuk szem előtt.
Fontosnak tartjuk, hogy a napelem rendszereink ne csak presztízs jellegű beruházások, de valós hozamot biztosító precízen működő rendszerek legyenek.

Célunk, hogy ügyfeleink igényeire szabottan tudjuk biztosítani a napelem rendszer nyújtotta előnyöket: a stabil és garantált megtérülést, az Ön energiafogyasztásához igazított termelést, a biztos élettartamot és a maximalizált hozamot.

Kalkulálja ki az Ön napelem rendszerének egyedi méretét!