Ön megfelel a 100%-os napelem támogatás feltételeinek?

Falusi CSOK már napelemre is!

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény egy vissza nem térítendő állami támogatás, ami azt jelenti, hogy a házaspároknak nem kell visszafizetnie a felvett összeget, ha teljesítik a szerződésben foglaltakat. A július 1-jével hatályba lépett falusi CSOK által elérhető támogatás legfeljebb 10 millió Ft lehet, amely kistelepülésen elérhető ingatlan vásárlására, bővítésére és korszerűsítésre is fordítható. A korszerűsítés napelemes rendszer telepítésére is vonatkozik!

A támogatást 2019. szeptembertől várhatóan 2022. június 30-ig lehet igényelni.
A támogatás pontos összege a támogatás céljától, a lakás vagy lakóház hasznos alapterületétől és a meglévő, illetve vállalt gyermekek számától függ.

Hol lehet felhasználni?

Csaknem 2500 úgynevezett preferált településen használható fel a falusi CSOK. Leginkább ott, ahol az elmúlt évtizedekben jelentősen csökkent a népesség, illetve amelyek a leghátrányosabb helyzetű térségben találhatók, de elérhető lesz minden tanyán, ahol van lakóingatlan (a települések listája ITT található). A legfontosabb feltétel az, hogy az ingatlan a tulajdoni lapon lakóházként vagy lakásként legyen nyilvántartva, illetve legyen lakhatásra alkalmas állapotban.

A támogatás külterületi lakás (tanya, birtokközpont) esetében bármilyen településen, vagy preferált kistelepülésen lévő lakás esetében vásárlásra és egyidejűleg bővítésre/korszerűsítésre, vagy mindkettőre; meglévő lakás esetén pedig bővítésére/korszerűsítésére (vagy akár egyszerre mindkettőre) fordítható.

Eddig mindig kritérium volt, hogy vásárlással vagy építéssel valósuljon meg az új lakáscél, most azonban meglévő ingatlan korszerűsítésére is fordítható ez a fajta CSOK.

Kik vehetik fel a támogatás?

Azok a házaspárok, akik

  • külterületi lakásba költöznek, vagy azt újítanák fel
  • a preferált csaknem 2500 kistelepülésekre költöznek
  • 1, 2, 3, vagy több gyermeket vállalnak, vagy már van 1, 2, 3, vagy több gyermekük

A támogatás mértéke függ attól, hogy az előbbiek közül a család milyen célra igényli az összeget. Maximum a támogatás FELE fordítható vásárlásra, a fennmaradó részt bővítésre és/vagy korszerűsítésre kell fordítani!

A falusi CSOK összege vásárlás és egyidejűleg bővítés/korszerűsítés esetén:

  • 1 gyermek: 600 ezer Ft
  • 2 gyermek: 2,6 millió Ft
  • 3 vagy több gyermek: 10 millió Ft

A falusi CSOK összege meglévő lakás bővítés/korszerűsítés esetén:

  • 1 gyermek: 300 ezer Ft
  • 2 gyermek: 1,3 millió Ft
  • 3 vagy több gyermek 5 millió Ft

Korszerűstés

A korszerűsítés kategórájába beletartozik a központi fűtés kialakítása vagy cseréje is, akár megújuló energiaforrások alkalmazásával, azaz a napelemes rendszer telepítése is!

Ilyen módon pedig a rendszer, mint hosszú távú beruházás támogatott induló tőkével is elérhetővé válik, ami nagy mértékben csökkenti a megtérülés idejét!

Amennyiben tehát Ön a preferált területeken rendelkezik ingatlannal, vagy oda költözne és van legalább 2 gyermeke akár egy 3kw-os, 10 paneles rendszert is igényelhet INGYEN.

Kalkulálja ki az Ön napelemes rendszerének egyedi méretét!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön hozzájárul ehhez.