Ön megfelel a 100%-os napelem támogatás feltételeinek?

Könnyítettek a GINOP-4.1.3-19 pályázaton

A vissza nem térítendő uniós támogatás lekötött forrásainak aránya 18%-nál jár. A pályázatban megcélzott 5-10 ezer kérelemből 1039 kérelmet hagytak jóvá, amelyek 2,63 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyertek el, de kifizetés még nem történt egyetlen projektben sem.

A gyenge érdeklődés valószínűleg a szigorú szabályrendszernek tudható be, ezért most módosították a felhívást!

  • Az önállóan támogatható tevékenységek szabálya eddig úgy szólt, hogy a napelemes rendszer kizárólag a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén kerülhet elhelyezésre. Most ez azzal a kiegészítéssel változott, hogy „az épülethez kötődő parkolók árnyékoló építményeinek és az autóbeállók tetőszerkezetén” is elhelyezhetik azt. Sajnos ezek szerint a földi telepítés még mindig nem engedélyezett.
  • Kiemelkedően jelentős kockázatnak már csak az számít, ha „a megvalósítási helyszín nem alkalmas a támogatási kérelemben jelzett tevékenység végzésére”.
  • A menetközben változó műszaki-szakmai tartalom jelzésénél rugalmasabb már a szabályrendszer, de arra figyelni kell, hogy csak egyszer lehet módosítani.
  • „A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 100%-a lehet” mondatból kivették a maximum kifejezést. De az benne maradt a szabályrendszerben, hogy „a napelemes rendszer elszámolható költsége nem haladja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére vetítetten a 200.000 Ft/kWp értéket”.
  • Teljes mértékben törölték az árajánlat tevők kapcsán az összeférhetetlenség megállapítását célzó szigorú szabályrendszert.

Kalkulálja ki cége napelemes rendszerének egyedi méretét!

A különböző vállalkozásoknak a nagy kihívást jelenthet a versenyképesség megőrzése úgy, hogy közben a cég fenntartására, működésére is kellő anyagi keret maradjon. A telephely rezsiköltsége, bizonyos berendezések működése egyes vállalkozásokban rengeteg kiadással jár, ezért a vezetőség igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a kiadásokból lefaraghasson. Kiváló módszer lehet a villanyszámla csökkentése napelem rendszerrel, azonban gyakran ehhez is plusz tőkére van szükség.

Amennyiben Ön is szeretne napelem rendszert telepíttetni cégének telephelyére, azonban még nincsen erre elegendő forrása, most itt a lehetőség, hogy vissza nem térítendő támogatásra adjon be pályázatot!

Pályázati tanácsadó partnerünk segítségével

  • elkészítjük a teljes pályázatot és összeállítjuk a kapcsolódó dokumentációkat
  • menedzseljük a támogatás lehívásának folyamatait
  • vállaljuk a nyertes pályázat teljes adminisztrációját és utókövetését

Ön mentesül minden papírmunka alól, a szerződéskötés után már csak a pályázat sikeres lefutásáért szükséges izgulni.

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön hozzájárul ehhez.