Gershoj Energia Kft. logo

Hívjon most: +36 30 894 6152

50% támogatás napelemre

3 millió forintig

Otthonfelújítási program:
Új támogatás napelem rendszer telepítésére kedvező feltételek mellett!

FONTOS!

A kormány szerda éjjel, az utolsó pillanatban eltörölte a változtatás bevezetését.

Tehát nem lép hatályba az otthonfelújítási hitel bevezetése érdekében egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 641/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet 9. § (3) bekezdése, valamint a családok otthonteremtésével összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 183/2021. (IV. 16.) Korm. rendelet 27. § (2) bekezdése.

Így az állami támogatásból megvalósított napelem rendszerek június 30. után is szaldó elszámolásban maradhatnak.

Röviden

A jelentkezés feltételei

  • Csak a meglévő otthont lehet a támogatásból felújítani, korszerűsíteni.
  • Legalább egy gyermek él a házban.
  • Rendelkezni kell minimum egyéves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszonnyal és köztartozás-mentességgel.
  • A támogatást egy család csak egy ingatlanra és csak egyszer veheti igénybe.

Így működik

  • A támogatás a beruházás felére, maximum 3 millió forintig vehető. igénybe, de kisebb összeg is igényelhető.
  • A támogatást az anyagköltség és a munkadíj azonos arányú eloszlásával lehet igényelni.
  • A támogatást csak utólag lehet visszaigényelni.
  • A támogatási kérelmet online is lehet intézni az elvégzett munkákról kiállított számlákkal.

Napelem támogatás 6 lépésben

Kalkuláljon 1. lépés
Napelem rendszer kalkulátor
Napelem rendszer kalkulátor

Ne várjon januárig, legyen egy lépéssel előrébb! Tervezze meg napelem rendszerét díjmentes kalkulátorunkon és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot a részletekért!

Felmérjük a leendő rendszert 2. lépés
Ingyenes helyszíni felmérés
Napelem rendszerek drónos helyszíni felmérés

Drón segítségével légifelvételeket készítünk a tető méretéről, dőléséről a cserép fajtájáról és az árnyékot vető elemekről. A képek alapján lemodellezzük a telepítendő rendszer várható éves teljesítményét.

Ajánlatot adunk 3. lépés
Szerződéskötés
Teljes körű építőipari biztosítás

Hisszük, hogy a minőség éppúgy fontos mint a lehető legrövidebb idő alatti megtérülés. Ezért törekszünk arra, hogy a piac legjobb teljesítményű és minőségű napelem rendszerét ajánljuk Önnek, csakis garanciális alkatrészek felhasználásával.

Feltelepítjük rendszerét 4. lépés
10 éves tapasztalat
Napelem rendszer telepítés

Saját csapatunk már több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik. Minden tetőre van megoldásunk és a leggyakoribb tetőfelületekre telepítünk!

Nyújtsa be kérelmét 5. lépés
Számlák leadása
napelem számítás

A támogatás csak a számlával igazolt és befejezett munka után kérhető. A kérelem akár online is, a Kincstár által rendszeresített formanyomtatványon nyújtható be. A számlákat mellékelni kell!

Nyerje meg a támogatást 6. lépés
Kifizetés
Napelem rendszerek finanszírozása

A kérelmeket a Kincstár a beérkezés sorrendjében bírálja el és a támogatói okirat kiállítását követő 5 napon belül folyósítja is.

A támogatás csak limitált ideig, legkésőbb 2022. december 31-ig érvényes. A kérvényeket a beérkezés sorrendjében bírálják el.

Kérjen ajánlatot az első lépés megtételéhez már ma!

Legyen Ön is az elsők között!

Legfrissebb módosítások az otthonfelújítási támogatásban:

Szaldó vagy bruttó elszámolás

A kormány szerda éjjel, az utolsó pillanatban eltörölte a változtatás bevezetését.

Tehát nem lép hatályba az otthonfelújítási hitel bevezetése érdekében egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 641/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet 9. § (3) bekezdése, valamint a családok otthonteremtésével összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 183/2021. (IV. 16.) Korm. rendelet 27. § (2) bekezdése.

Így az állami támogatásból megvalósított napelem rendszerek június 30. után is szaldó elszámolásban maradhatnak.

Korlátozás

A rendelet szerint a napelemes rendszer telepítését vagy cseréjét igazoló számla esetén az abban feltüntetett anyagköltség és kapcsolódó vállalkozói díj összesítve nem haladhatja meg a
bruttó 450 000 Ft/kWp összeget! A részletekért keresse szakértő kollégáinkat!

Így működik:

Felújítás teljes költsége: 6.000.000,- Ft
Anyagköltség: 4.500.000,- Ft
Munkadíj: 1.500.000,- Ft
Kifizethető támogatás: 3.000.000,- Ft

A támogatás összegében a munkadíjnak és az anyagköltségnek egyeznie kell, tehát a 1,5 millió forintos munkadíjhoz lehet társítani egy 1,5 millió forintos anyagköltséget. Ez ráadásul pont a lehető legtöbb kifizethető támogatás, 3 millió forint.

Nézzünk egy másik példát:

Felújítás teljes költsége: 5.000.000,- Ft
Anyagköltség: 4.000.000,- Ft
Munkadíj: 1.000.000,- Ft
Kifizethető támogatás: 2.000.000,- Ft

A kifizethető támogatási összeg a felújítás fele, tehát 2,5 millió forint lenne, de mivel a munkadíj csak 1 millió forintot tesz ki, ezért az anyagköltségből is csak 1 millió forintot vehetünk figyelembe, így a kifizethető támogatás csak 2 millió forint lesz.

Mi történik, ha nincs munkadíj:

Felújítás teljes költsége: 1.000.000,- Ft
Anyagköltség: 1.000.000,- Ft
Munkadíj: 0,- Ft
Kifizethető támogatás: 0,- Ft

A kifizethető támogatás a felújítás fele, tehát 500.000 forint lenne, ha legalább 250.000 forint összegű munkadíjról szóló számla is benyújtásra került volna. Tekintettel arra, hogy az munkadíjnak is ugyanolyan arányban kell részt vennie a támogatásban, mint az anyagköltségnek, így ez az arány 0 forint lesz, tehát a támogatás nem fizethető ki.

Részletesen

A kormány által korábban bejelentett otthonfelújítási program 2021. január 1-jén indul. A támogatás otthonfelújításhoz, bővítéshez, korszerűsítéshez igényelhető. Az állam a költségek maximum 50%-át állja, azaz 3 millió forintig, utólagos kifizetéssel. Egy 6 millió forintos otthonfelújításnál tehát 3 millió forintot spórolhat meg! A költségek közé tartozhat a kivitelezés és az anyag ára is fele-fele arányban.

Azon felújítások esetében lehet élni a támogatás lehetőségével, amik szintén 2021. január 1-jét követően indultak.

Jogosultak és feltételek

Azon családok jogosultak, akik legalább egy gyermeket nevelnek. A kormány értelmezésében gyermeknek számít már a 12. hetes magzat is, akárcsak a 25 éves fiatal, feltéve, ha együtt él a családdal.

A támogatást igényelhetik házaspárok, élettársak, gyermeküket, gyerekeiket egyedül nevelő szülők. Az elvált szülők is osztozhatnak a támogatásban, amennyiben a gyermekeket külön-külön is nevelik.

Minimumfeltétel még a legalább egyéves folyamatos társadalombiztosítási jogviszony. Ez lehet felsőoktatási jogviszony vagy olyan munkaviszony, amelyet maximum 30 napra szakítottak meg az elmúlt egy évben. Ugyanakkor beleszámít minden nyugdíj melletti munkavégzés is. Az szintén feltétel, hogy az igénybevevőknek köztartozás-mentesnek kell lenniük.

Mindenki csak egyszer és ugyanarra az ingatlanra kérheti a támogatást.

Elszámolás menete

A támogatás napelem rendszer beépítésére is igényelhető!

A támogatási kérelem az Ügyfélkapun, postai úton vagy a kormányablakban is benyújtható. Az elektronikusan kitölthető és a papír alapon benyújtható formanyomtatványok a Kincstár honlapján elérhetőek.

A támogatás utólag igényelhető vissza. Tehát a családnak minden munkálatot előre kell kifizetni ezután utólag tudja majd visszaigényelni az államkincstárnál. Az ügyeket teljes egészében elektronikusan lehet intézni. Az összegyűjtött számlákat – anyagköltség és munkadíj – a munka befejezését követően 60 napon belül kell beküldeni. Az elbíráláshoz 30 napra van szükség, majd további 5 napon belül kiutalják a pénzt.

Kérjen ajánlatot napelem rendszer kivitelezésére most, és ingyen elvégezzük a helyszíni felmérést és a kalkulációkat is!
Így a támogatásra már a konkrét adatokkal felkészülve tud jelentkezni!

Kalkulálja ki napelem rendszerének méretét most!

Napelem rendszer kalkulátor

Gyors

Egyértelmű

Költségmentes

Tervezze meg napelem rendszerét kalkulátorunkon és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot a részletekért! A megjegyzés rovatba tüntesse fel: “otthonfelújítási program”.

Húzza el a gombot a csúszkán, havi villanyszámlájának megadásához.


Napelem rendszer mérete: kW
Napelemek száma: db
Inverter mérete: kW
Szükséges tetőfelület: m2
Amennyiben Ön ezt a rendszert választja, évente kg CO2 kibocsátását váltja ki.

Kérjük, adja meg adatait, ami alapján megküldjük Önnek kötelezettségmentes árajánlatunkat!

Rólunk

A Gershoj Energia Kft. Komárom-Esztergom megyében, Tatán létrehozott dán tulajdonú vállalkozás. 2008 óta napelem rendszerek kulcsrakész telepítésére szakosodtunk.

Munkánk során a dánokra jellemző precizitást, lényegre törő letisztultságot és a kompromisszummentes minőséget tartjuk szem előtt. Fontosnak tartjuk, hogy a napelem rendszereink ne csak presztízs jellegű beruházások, de valós hozamot biztosító precízen működő rendszerek legyenek.

Célunk, hogy ügyfeleink igényeire szabottan tudjuk biztosítani a napelem rendszer nyújtotta előnyöket: a stabil és garantált megtérülést, az Ön energiafogyasztásához igazított termelést, a biztos élettartamot és a maximalizált hozamot.

Telepites2
Solar Power Europe

Solar Power Europe

Büszkék vagyunk rá, hogy a Gershoj Energia Kft. az első önálló hazai vállalatként csatlakozhatott a Solar Power Europe egyesülethez, amely képviseli mindazon értékeket, melyek megőrzését mi is küldetésünknek tekintünk és egy európai közösségben dolgozhatunk társadalmunk energiaellátásának modern kihívásain.

Bisnode Aaa

Bisnode minősítés

A Bisnode „AAA” tanúsítványt kiérdemlő vállalattal való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony. Erre a magyar piacon a csupán a cégek 0,63 százaléka jogosult, mely kiváló hitelképességet jelent.

Timelaps

Így dolgozunk mi

Timelaps video a 150 kW-os napelem rendszer telepítéséről a Tatabányai kormányhivatal számára.

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön hozzájárul ehhez.