Ön megfelel a 100%-os napelem támogatás feltételeinek?

Napelem pályázat GINOP 4.1.3-19

A pályázat 2020.04.27-el ideiglenesen felfüggesztésre került!

A pályázat népszerűsítésének és az érdeklődés megnövelése érdekében változtattak a kiírás szabályrendszerén! A változtatások itt olvashatóak.

A „Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak” című GINOP-4.1.3-19 kódszámú felhívásra 2019. június 17-től lehet beadni a pályázatokat a cégvezetőknek. A kérelem benyújtása után vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a cégek 100% pályázati támogatással, aminek összege minimum 1,5, maximum 3 millió forint.
A finanszírozásnak köszönhetően nem kell éveket várniuk a vállalkozásoknak arra, hogy telepíthessék a napelem rendszereket, hanem a megkapott pályázati összeggel máris elkezdődhetnek az ezzel kapcsolatos munkálatok.

Napelemrendszer telepítésének támogatása cégeknek:
ne maradjon le a kedvező lehetőségről!

Kalkulálja ki cége napelemes rendszerének egyedi méretét!

Legfőbb kritériumok

 1. A cég típusa csak korlátolt felelősségű társaság, részvénytársaság, közkereseti társaság, betéti társaság vagy külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe lehet.
 2. Rendelkeznie kell három teljes lezárt üzleti évvel.
 3. Legalább egy fő (bejelentett, teljes munkaidős) dolgozott a fejlesztendő székelyen/telephelyen az elmúlt 12 hónapban.
 4. Nem lakhatás/lakás jellegű ingatlant fejlesztene.
 5. Nem a meglévő napelemes rendszerét cserélné, bővítené.
 6. A beruházás nem mezőgazdasági termékek elsődleges termeléséhez vagy feldolgozásához kapcsolatos.
 7. Tetőszerkezete nem pala fedésű.
 8. A korszerűsítendő épület a kérelem benyújtását megelőző egy évben használatban állt, tehát rendelkezésére áll egy év áramszámlája

Szabályváltozások

 • Az önállóan támogatható tevékenységeknél a napelem rendszer az épülethez kötődő parkolók árnyékoló építményeinek és az autóbeállók tetőszerkezetén is elhelyezésre kerülhet.

 • A műszaki és szakmai elvárásoknál már csak az számít kiemelkedően jelentős kockázatnak, ha a megvalósítási helyszín nem alkalmas a támogatási kérelemben jelzett tevékenység végzésére.

 • “A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 100%-a lehet” mondatból kivették a maximum kifejezést, de benne maradt a szabályrendszerben, hogy „a napelemes rendszer elszámolható költsége nem haladja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére vetítetten a 200.000 Ft/kWp értéket”.

 • Teljes mértékben törölték az árajánlat tevők kapcsán az összeférhetetlenség megállapítását célzó szigorú szabályrendszert.

Nem támogathatóak a Közép-Magyarországi régió (Pest megye) területén megvalósuló projektek! Amennyiben azonban az Ön cégének van a régión kívül eső, magyarországi bejegyzett székhelye, telephelye vagy fióktelepe, úgy a projekt megvalósítható!

A felhívás nem csupán a rezsiköltségek csökkentésének és a versenyképesség növelésének érdekében került kihirdetésre, hanem a környezetterhelés mérséklése miatt is. Az utóbbi időben rengeteg, környezetvédelemmel foglalkozó szakember hívta fel világszerte a társadalom figyelmét, hogy itt az ideje a megújuló energiaforrásokat használni, hiszen nem bocsátanak ki káros anyagot, ami tovább rombolná a Föld légkörét.

 A pályázattal kapcsolatos kérdéseivel bátran keresse fel szakértő kollégáinkat!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön hozzájárul ehhez.