Ön megfelel a 100%-os napelem támogatás feltételeinek?

Ne hagyja veszni a hozamot!

Termikus ellenőrzés a biztos napelemes termelésért!

Hotspotok, mikrorepedések, kihasználatlanság.
Csak pár azokból az apró hibákból amik minden napelem modulon előfordulhatnak és jelentős veszteséget okoznak a rendszer teljesítményében. Mégsem tud róluk senki.

Ezek a hibák ugyanis szabad szemmel nem láthatóak.

A napelem rendszer vagy napelem park tulajdonos csupán annyit észlel, hogy a napsütés ellenére a várt termelékenység egyre inkább elmarad. Minél nagyobb a rendszer annál nagyobb a veszteség is.

Szerencsére erre a problémára is van már gyors és pontos megoldás, a termikus ellenőrzés.

Mit az a termikus ellenőrzésről?

A hőtérképes, vagy termikus képalkotás segítségével a rendszer hibái könnyen azonosíthatók.

A kamerákat távirányítású drónokra szerelik, amik aztán panelről panelre lefényképezik az egész rendszert. A képeken jól kivehetőek lesznek a hibák az azonos típusú, csak különböző hőmérsékletű alkatrészek összehasonlításával. Laikusként is könnyedén megtalálhatjuk a forró pontokat, ahogy vizuálisan elkülönülnek a jól működő panelektől.

thermography

Így gyorsan és hatékonyan azonosíthatóak a keletkezett károk – legyen szó akár tetőn lévő rendszerről vagy a nagy napelem parkokról.

A hiba észlelése után már célzottan kezelhetőek vagy cserélhetőek a nem megfelelően működő panelek. 

Egy extrém napelem példa alapján, ha 8 év után megtérül a rendszere, de csak 10 évig termel egy komoly meghibásodás miatt, akkor az lényegesen rosszabb anyagilag (LCOE), mint az a rendszer, ami csak 10 év után térül meg, de várható élettartama 40 év.

A karbantartási költségeknek alacsonyaknak kell lenniük az üzembe helyezés után, de a rossz tervezés, az alacsony minőségű alkatrészek vagy a hanyag telepítés befolyásolja ezt.

Ezért használjuk a legfrissebb mérnöki szoftvereket, hogy optimalizáljuk a napelem rendszereink kialakítását. Ennek köszönhetően ki tudjuk számolni a különböző eshetőségek és lehetőségek várható LCOE számát.

Számunkra a teljes folyamat minősége számít.

Miért szükéges a termikus ellenőrzés?

  • Egy 30 kWp napelem rendszer egyetlen meghibásodott diódája nemcsak évi ~100 euró kieséshez vezet, hanem károsíthatja a közelében fekvő paneleket is.
  • Termikai ellenőrzés nélkül bizonyos hibákat sem azonosítani sem lokalizálni nem lehet.
  • Az átlagos napelem rendszerek kevesebb, mint 20% -a működik optimálisan és hibák nélkül. A többieknek vannak olyan hibái, amelyek áramot és ebből adódóan bevételkiesést okoznak!

A termikus ellenőrzés előnyei

  • Kapjon tiszta képet a rendszer egészségéről. Tehát arról, hogyan alakul befektetésének megtérülése. 
  • Már a kisebb hibák is észrevehetőek, mielőtt kezelhetetlen vagy drága problémákká nőnek. Előzze meg a bajt.
  • Gyors, olcsó és alapos alternatíva a helyszíni műszaki ellenőrzéshez képest.

Kalkulálja ki az Ön napelem rendszerének egyedi méretét!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön hozzájárul ehhez.