Hogyan maradjunk előrelátóak vészhelyzetben?

A jelenlegi (vész)helyzet a legtöbbünket otthonmaradásra kényszerít. Bízunk benne, hogy mindez csupán átmeneti időszak, a krízis elmúlása után folytatnunk kell munkánkat, tovább kell dolgoznunk céljaink eléréséért. A „kényszerpihenő” alatt sem szabad azonban felhagynunk hosszútávú terveinkkel, sőt!

Most lehetőségünk nyílik a jövőbeni célok nyugodt átgondolására, vagy a korábban időhiányban elmaradt fejlesztések újratervezésére, legyen szó lakásfelújításról vagy korszerűsítésről.

A karanténok elrendelésének idején érezhetjük az alapvető szükségleteink beszerzésének határait, elgondolkodunk azon, hogy mely területen tudjuk a jövőben a szolgáltatóktól, kereskedőktől való függőségünket korlátozni vagy lecsökkenteni. A stabil önállóság nagyban meg fogja növelni a biztonságérzetet ami a pánik hangulat enyhítésének alapját nyújtja.
Ilyen esetekben jöhet számításba a napelem, hiszen a megfelelően tervezett rendszer képes a háztartás energiaszükségleteinek közel egészét kitermelni.

Az optimális napelem rendszer

Energia terhelés mérésével vagy szimulálásával kiszámíthatjuk a megfelelő rendszerméretre vonatkozó lehetőségeket. Ez azt jelenti, hogy pontosan meg tudjuk adni, a leendő rendszerének minden ideális paraméterét. Ahogy az alsó képen is látható, a szakszerű tervezésnek köszönhetően a napelem rendszer termelése szinkronban áll az épület energiafelhasználásával. A kék sáv az az energiafelhasználási szint, amelyet a napelem termeléséből vett ki az épület. A piros sáv a szolgáltatótól vételezett mennyiséget jelöli (24%), míg a zöld a visszatáplált, túltermelt mennyiséget (23%).

Napelem Optimalizálás

Jól kivehető, hogy a rendszer akkor kezdett termelni, amikor a leginkább szükség volt rá, és pont annyit, hogy a túltermelés kiváltsa a hálózatból vételezett mennyiséget. (Az adatok egy február közepi termelés eredményeit tükrözik, amikor a nap viszonylag hamar lement, ezért tűnhet relatív rövidnek a termelési szakasz).

Így hosszú távon, éves elszámolásnál a villamos energia költségét kiválthatja az optimalizált napelem rendszer!

A napelem rendszer működtetés egy hosszú távú beruházás, aminek elkezdését döntően befolyásolhatja annak finanszírozási oldala. Szeretnénk segíteni a döntésben, hogy minél több ügyfelünket tudhassuk a napenergia közösségben, ezért a 2020-as évben frissítettük napelem kalkulátorunk árait:

Valamint megújítottuk weboldalunk, hogy megadhassunk minden lényeges információt a rendszereink működésével kapcsolatban:

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön hozzájárul ehhez.