Hozamok előrejelzése

Hozamok előrejelzésétől a valóságig

A Gershoj Energia előnye, hogy hajszálpontos rálátást nyújt a PV beruházásának potenciális jövedelmére.

A hozam előrejelzése egy összetett folyamat, és a túlzottan optimista előrejelzések a PV napelemes rendszerek esetében helytelen elhatározásokhoz vezethetnek a befektetéssel kapcsolatos döntés során. Egy reális előrejelzéshez elengedhetetlen, hogy az értékelést a helyszínen gyűjtött megbízható meteorológiai adatokra, valamint az ottani körülményekre és akadályokra vonatkozó információkra alapozzuk. Így egyértelműen meghatározható, hogy egy PV napelemes rendszer telepítése működőképes megoldás-e.

Ha a Gershoj Energiát választja partnerül, olyan szimulációt fejlesztünk ki, amely figyelembe veszi a tervezett vagy meglévő technológiát, a telephely fekvését, a modulok lejtését, a növényzet vagy domborzat okozta árnyékot, valamint a további lehetséges helyi befolyásoló tényezőket. Bizonyított előrejelzési eljárásokból származó valós értékekkel értékeljük ki a hozamszimulációt és -referenciaértéket.

A szimuláció során több „Mi lenne, ha…” forgatókönyvet hozunk létre és tekintünk át. Ez biztosítja, hogy így átfogóan megértsük a telephelyének sérülékenységeit, valamint hogy milyen módon tudjuk fenntartani az optimális működést ezen lehetőségek esetén is. Szakértőink a legfejlettebb optimalizálási algoritmusokat használják, hogy az Ön rendszere optimális hozamot nyújtson és közben csökkentse működési költségeit.

Amennyiben a rendelkezésre álló tetőfelület nem elegendő a szükséges energiamennyiség előállításához, kiszámolunk egy optimális megoldást. Például, ha hétvégén nem folytat tevékenységet, kiszámoljuk azt az ideális rendszerméretet, ahol a lefedettség – és így a pénzügyi megtérülés – optimális, figyelembe véve a nem folyamatos megterhelést. Tanácsot tudunk adni olyan akkumulátoros megoldásokkal kapcsolatban is, amelyekkel tárolhatja a felesleges energiát.

Hozamok előrejelzése diagram

Villanyozza fel tevékenységét zöld elektronokkal!

Élvezze a megnövekedett energiahatékonyság és -szabályozás előnyeit.

A világon tapasztalható, ez idáig példátlan energiaigény azt jelenti, hogy reális esély van arra, hogy a jövőben az energiaszükséglet meghaladja a kínálatot. Ha kizárólag a hálózatra támaszkodik energiaigényeinek kielégítéséhez, kiteszi magát az áramkimaradások és a termelésmegszakítás kockázatának. A nem túl távoli jövőben kifejezett előnyt fognak élvezni azok a vállalkozások és szervezetek, amelyek átálltak saját, megbízható megújuló energiaforrásokra.

A Gershoj Energia elemzést végez a terhelésre és ellátásra vonatkozóan az Ön optimális fogyasztásának meghatározása érdekében. Ha Ön gyártást végez vagy naponta több műszakban végez tevékenységet, ezt is figyelembe vesszük számításainkban, napi 24 órás, heti 7 napos működés formájában. Ezenkívül egyszerűsíteni is tudjuk energiaellátását, ha nincs lehetősége visszatáplálnia azt a hálózatba: ekkor beállítjuk, hogy ezen időpontokban a rendszer automatikusan kikapcsoljon. Ezek mind olyan szempontok, amelyek révén biztosítható az optimális kialakítás.

Zöld elektron

Ahogy a PV ipar jelentősen fejlődött az elmúlt évtizedben, úgy fejlődtek a szolgáltatók is. Szakértelemre és kiterjedt tapasztalatra tettek szert, aminek következtében jelentősen nőtt a tervezés és rendszerműködés megbízhatósága. Ezenfelül a PV fejlődése új specializációk születéséhez is vezetett, például ellenőrzési és hibaelemzési módszerek kialakulásához. Ezen gyarapodott tudásra és szakértelemre támaszkodva biztosítjuk a PV rendszerének működési kiválóságát. Távolról figyeljük a rendszerét, és gyorsan reagálunk a riasztásokra, ha meghibásodás történik vagy hirtelen lecsökken a termelés.

A legfejlettebb eszközöket használjuk, például I-V görbe méréseket végzünk, valamint egy seregnyi nagyméretű, hőkamerával felszerelt drónnal rendelkezünk. Ha nagyon összetett eset merülne fel, a mélyreható elemzés nyújtása érdekében olyan vállalatokkal működünk együtt, amelyek az iparág vezető gépi tanulási és mesterségesintelligencia-technológiáival rendelkeznek.

Bármilyen iparágban is dolgozik, biztos lehet benne, hogy a Gershoj Energia elkötelezett partnere annak biztosításában, hogy a rendszere hatékonyan működjön.

Napenergia-értéklánc

Tervezés és fejlesztés

Megvalósíthatóság
Helyszíni szemle
Terv áttekintése
Energiahozam értékelése

Mérnöki munka

Technikai követelmények
Tervezés optimalizálása
Energiahozam előrejelzése
Hatósági jóváhagyás

Beszerzés

Gyártási és forgalmazói minőségbiztosítás

Kivitelezés

Biztonság
Minőségellenőrzés és megfelelőségi vizsgálat, amely kiterjed az építési, mechanikai és technikai munkálatok kivitelézésére

Üzembe helyezés

Minőség- és teljesítményszabályozás
Biztonsági ellenőrzés
Funkció ellenőrzése
Tesztprotokoll ellenőrzése
Helyszíni tesztek és mérések

Vállalás

Teljesítménymutató (PR) értékelése
Ideiglenes és végleges átvételi elismervény
Technikai dokumentáció
Üzembe helyezés

Működés

Ellenőrzés
Hozamelemzés
Működés és karbantartás
Technológiai átvilágítás
Energiát érintő és garanciális ellenőrzés
Hibaelemzés
Energiaoptimalizálás
Termográfiai elemzés

A leállások minimalizálására tervezett karbantartások

A gyártási igényeihez tervezett csomagok.

A karbantartás annak biztosításának kulcsa, hogy PV napelemes rendszere optimálisan működjön. A rendszer rendszeres ellenőrzése és karbantartása stabil energiatermelést biztosít az évek múlásával is. Több karbantartási csomagot kínálunk, amelyek testre is szabhatók igényeinek pontos kielégítésére. Mivel távolról tudjuk figyelni rendszerét, gyorsan tudjuk kezelni a váratlan eseményeket, akárhol is legyen Magyarországon belül.

PV energia megtartása

Testre szabott PV napelemes rendszerek tervezése az optimális megtérülés érdekében

A jól megtervezett rendszer nyugalmat és hosszú távú teljesítményt biztosít

Egy helytelenül megtervezett PV napelemes rendszer drága következményekkel járhat az Ön tevékenységének teljesítményére és jövedelmezőségére nézve. Alapvető fontosságú, hogy a kialakítás már rögtön az elején megfelelő legyen ahelyett, hogy a későbbiek során pénzt és időt kelljen áldozni a hibák kijavítására. A Gershoj Energiánál büszkék vagyunk aprólékos tervezési folyamatunkra. Feltérképezzük igényeit, majd bizonyítékokon alapuló szemléletet alkalmazunk PV rendszerének megtervezésekor. A valós energiaigényeinek megértése a megfelelő méretezésű rendszer megtervezésének kulcsa.

Minden projektet úgy kezelünk, hogy az egyedi igényekre összpontosítunk, például a tetőszerkezetre, a rendszer rögzítésére, valamint arra, hogy egy nagy inverterből vagy több készülékből álljon-e. Valljuk, hogy egy testre szabott megközelítés biztosítja a legjobb megoldást, mivel előfordulhat, hogy egy általános PV megoldás nem felel meg a helyi adottságoknak, aminek következtében csökken a nyújtott teljesítmény.

Általában több kialakítási lehetőséget veszünk figyelembe, majd bemutatjuk a legjobb lehetőségek kivonatát, hogy Ön választhasson azok közül. A helyszínen elvégezzük a szükséges strukturális felmérést, hogy meggyőződjünk arról, az képes elviselni az évek során előforduló időjárási szélsőségeket.

PV szakértőink megvizsgálják a helyszínt, hogy azonosítsák a telepítéssel és a megvalósítással kapcsolatos összes lehetséges kockázatot a zökkenőmentes folyamat biztosítása érdekében. Ezenkívül meghatározzák a hálózati hozzáférési pontot is, és meggyőződnek a kapcsolat gazdasági megvalósíthatóságáról. Ha a létesítmény rendelkezik villám- vagy tűzvédelmi rendszerrel, biztosítjuk, hogy azt ne zavarja az új rendszer.

Összességében segítünk Önnek megalkotni egy átfogó megoldást a lehető legjobb PV napelemes rendszer kialakításához, az Ön telephelyének egyedi igényeihez igazodva. A megvalósítást követően biztos lehet benne, hogy az új rendszer évtizedeken keresztül fog energiát termelni. Nyereséges lesz, csökkenti a hálózati függőségét, javítja vállalkozása vonzerejét a potenciális ügyfelek szemében, és hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.

Kalkulálja ki az Ön napelem rendszerének egyedi méretét!