Napelem rendszer megtérülés vállalatoknak

Fektessen be cége jövőjébe napelemes rendszerrel!

Biztonságos, fenntartható és megbízható befektetési lehetőséget keres? Mi lehet megbízhatóbb, mint a nap! Ráadásul megújuló energia tulajdonosként hozzájárul szén-dioxid lábnyoma csökkentéséhez is.

A napelem befektetés tehát igen hasznos társadalmi felelősségvállalásunk szempontjából, így most vizsgáljuk meg a finanszírozási oldalt.

Az ingadozó piaci árváltozások miatt a napelemes rendszer üzemeltetése egyre nagyobb gazdasági előnyt jelenthet a vállalatoknak és ingatlan tulajdonosoknak.

Az áram díja jelenleg akár 300 Ft/kWh is lehet, szemben a napelemes rendszer által termelt 15 Ft/kWh-val a következő 30 évre vetítve.

Így a napelemes rendszer beruházásának megtérülése akár 1 év is lehet.

vállalati napelem

Nem éri meg tehát tovább várni a beruházással.

Érdemes diszkontált megtérülési idővel számolni (DPP), hogy megtudjuk a beruházás jövőbeni hozamainak jelenértéke (a rendszer energia termelése) mennyi idő alatt fogja eléri a ráfordítás értékét (a rendszer árát).

Mindehhez nem elég egy egyszerű osztás, hiszen az eredményt befolyásolja a tető tájolása és dőlésszöge, a fogyasztott energia szintjéhez megfelelően tervezett rendszer, a panelek minősége és természetes amortizációja, az esetlegesen igénybe vett támogatások, valamint olyan változó tényezők, mint a villamos energia ára vagy az infláció aránya.

Egy HMKE-nek engedélyeztetetett 50 kW rendszernél az alábbi módon alakul a megtérülési idő az energiaár függvényében. Jól látható, hogy minél drágábban veszi az áramot, ugyanaz a napelemes rendszer annál hamarabb térül meg.

megtérülés

Mivel a minőségi napelemek élettartama több mint 40 év is lehet a napelemes beruházás évtizedeken át szüntelenül termelhet profitot. A rendszerek fenntartási, karbantartási és amortizációs költsége a bekerülési értékhez képest elhanyagolható, ezért napelem rendszert működtetni a befektetés szempontjából a stabil hozamú kötvényekre emlékeztet.

Ennek eléréséhez azonban elengedhetetlen a minőségi termékekkel dolgozó szakértő és megbízható kivitelező.

Ezért dolgozunk főleg német gyártmányú Tier1 napelemekkel 30 év teljesítmény garanciával, és Solar Edge „okos” inverterekkel 12 év gyári garanciával!

Ezért dolgozunk egyedülálló elemző és modellező programokkal, készítünk helyszíni légfelvételeket és végzünk online nyomonkövetést!

Ezért vagyunk büszkék az „AA” minősítésű Bisnode tanusítványunkra, ami azt jelzi, hogy velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata nagyon alacsony besorolású!

Biztonságos, fenntartható és megbízható befektetési lehetőséget keres? 
Mi lehet megbízhatóbb, mint a nap! Ráadásul megújuló energia tulajdonosként hozzájárul szén-dioxid lábnyoma csökkentéséhez is.

Kalkulálja ki cége napelem rendszerének egyedi méretét!