GE Energia Fórum

GE Energia Fórum elindításával egy olyan eseményt szeretnénk rendszeressé tenni, amellyel a gazdasági és üzleti világról érdekes és elgondolkodtató információkat tudunk szolgálni, és amellyel segíthetjük a vállalkozások növekedését és a piaci viszonyok mélyebb megértését.

A napelemes rendszerek hosszú évekig megbízhatóan működnek, ezért a döntésnél érdemes figyelembe venni a világon uralkodó makrogazdasági tényezőket és egyéb tendenciákat.

A fórum maga a tudáscsere, a hálózatépítés, a tanulás és az inspiráció platformja. A rendezvény először 2016-ban Tatán került megrendezésre és azóta minden év szeptemberében megtartjuk az érdeklődők számára.

Az esemény privát, kizárólag üzleti partnereink és a meghívott cégvezetők számára kerül megrendezésre.

Az eddigi konferenciák előadói:

2022

Pogátsa Zoltán

PhD közgazdász, szociológus.

A Nyugat-magyarországi Egyetem docense és a Magyar Tudományos Akadémia volt kutatója.

Az éves fórum szellemiségének megfelelően ismertette elgondolkodtató nézeteit az európai és a magyarországi gazdaság helyzetéről, összehasonlítva a skandináv országokkal is. Előadásának kérdezz-felelek része sokféle kérdést vetett fel a felvázolt véleményével kapcsolatban, mint a jelenlegi energiakihívás, a valuta-árfolyam, és az oktatás, valamint a hosszabb távú kilátások.

Dr. Egri Ádám

PhD, az ELKH Ökológiai Intézet kutatója.

Az előadás az ökológiai fényszennyezés kutatásáról szólt. Megmutatta, hogy a különböző fényhullámhosszok hogyan és miért befolyásolják jelentősen a rovarok, denevérek és madarak navigációs képességét, és ez hogyan vezeti őket a kihalás felé. Kutatásait a Gershoj Energia Kft. is támogatja.

Lebilincselő videó példákkal alátámasztva láthattuk, hogy a Dunán végzett terepi kísérletek igazolták, hogy más fényforrásokkal is ellensúlyozható a fény káros hatása.

(Kattintson a videóra a lejátszáshoz.)
GE Forum
Play Video about GE Forum

2019

Dr. Palócz Éva

a Kopint-Tárki gazdasági elemző zrt. vezérigazgatója

1995–98 között a Magyar Nemzeti Bankban dolgozott, majd a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett létrehozott Gazdaság- és Vállalkozáselemzési Intézet alapítója és első igazgatója volt. 2002 és 2007 között a Kopint-Datorg Rt. tudományos vezérigazgató-helyettese.

Az előadás témája az EU és Magyarország gazdaságának a sarokszámainak elemezése volt. A GDP értékét tekintve az újonnan csatlakozott tagállamok közül 2018-ban a 7-8. helyen, a GDP növekedését nézve 2019. első félévében az első helyen állunk.

Gyimesi Gábor és Kriza András

a Flow Magyarország képviseletében

Gyimesi Gábor folyamat szervező és kontrolling szakember, aki KKV és nagyvállalati környezetben 20 éves tapasztalattal épít üzleti folyamatokat, kontrolling rendszereket.
Kriza András HR igazgatóként nemzetközi nagyvállalatoknál dolgozott, HR folyamatok, rendszerek bevezetésében és működtetésében szerzett  gyakorlati ismereteket.

Az előadópáros arra a kérdésre kereste a választ, hogy hogyan lehet egy munkáltatónak a munkavállalókat a munka során „FLOW” állapotba – azaz a munka által nyújtott öröm és elégedettség állapotába – hozni és ott is tartani.

(Kattintson a videóra a lejátszáshoz.)
Play Video about Gershoj Energia Gazdasági Fórum 2018

2018

Bőgel György

a CEU Business School professzora​

Bőgel György professzor a  CEU Business School elismert tanára. Szakterülete a vállalatvezetés- és szervezés, különös tekintettel az informatikai iparra és a technológiai fejlődésnek a vállalatok szervezeti-irányítási rendszerére gyakorolt hatására. Számos könyvet és több mint száz szakcikket publikált magyar, illetve angol nyelven.

Előadás témája: Az intelligencia jelen és jövője a gazdaságban és a társadalomban. Bemutatta hol tart  a világ a mesterséges intelligencia terén, mik a társadalomra gyakorolt következményei, hogyan hat például a foglalkoztatásra, annak megoszlására. Ezeket számos hazai és külföldi példával is alátámasztotta a legkülönbözőbb szektorokból: ipar, mezőgazdaság, kereskedelem, tudomány.

Nagy Tamás

az MNB makroprudenciális elemzési osztály vezetője​

Nagy Tamás MSc. közgazdász diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte pénzügy szakirányon. A hazai makrogazdasági és bankrendszeri elemzések mellett a Bank Austria, valamint az UniCredit CEE Research tagjaként a meghatározó régiós szereplők működését elemezte. 2016-óta vezeti az MNB Makroprudenciális elemzés főosztályát, mely egyebek mellett felel az MNB Pénzügyi stabilitási jelentés, a Hitelezési folyamatok, valamint a Lakáspiaci jelentés kiadványokért is.

Előadásának témája: Pénzügyi stabilitás, a hazai lakáspiac élénkülése. Prezentálta a lassuló globális növekedés jeleit, nagyobb piaci volatilitás mellett, bemutatta az ingatlanárak alakulását a régióban és Magyarországon – van-e már buborék? – illetve a lakossági és vállalati kamatkockázat kezelésére is kitért (mit tehet az MNB?)

2017

Dr. Vértes András

a GKI Gazdaságkutató Rt. elnöke​

Előadás témája:

 • Merre halad a világ és merre Magyarország?
 • Gazdaságpolitika, Makroökonómia

 

Szakmai tapasztalat:

 • Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, Ph.D.
 • 1998- GKI Gazdasági Kutató Rt., Elnök
 • 1992-1998 GKI Gazdaságkutató Rt., Elnök-vezérigazgató
 • 1987-1992 Gazdasági Kutatóintézet, igazgató
 • 1981-1987 Országos Tervező Hivatal, Csoportvezető, Makroökonómiai Osztály vezetője

Dr. Ürge-Vorsatz Diána​

Éghajlatváltozási Központ és Fenntartható Energiapolitika, Közép-Európai Egyetem, Budapest
Professzor, alelnök, WGIII, az éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi munkacsoport

Előadás témája: Az ipari forradalom, a csapdák és az életminőség javulásának szükségessége.

Szakmai tapasztalat:

 • 2007-ben megkapta a díjat a Nobel-békedíjjal rendelkező kormányközi éghajlat-változási bizottság vezető szerepét (Koordináló vezető szerző).
 • Leader, a Fenntartható Fejlődés céljának tudományos felülvizsgálata az új ENSZ fejlesztési célok fejlesztési folyamatában (Megfizethető, megbízható, fenntartható és modern energia biztosítása mindenki számára), 2014
 • A magas szintű konferencia tudományos bizottságának tagja, “Az éghajlatváltozás közös jövője”, Párizs, 2015. http://www.commonfuture-paris2015.org/
 • Igazgató, Éghajlatváltozási Központ és Fenntartható Energiapolitika (3CSEP). 2007 –
 • A PhD program igazgatója, Környezettudományi és Politikai Tanszék, Közép-Európai Egyetem (CEU), 2002-2007
 • Osztályvezető, Környezettudományi és Politikai Tanszék, Közép-Európai Egyetem (CEU), 2001-2002.
 • Teljes professzor, CEU, 2007 – jelen van egyetemi docens, CEU, 2001-2007
 • Kutatási asszisztens, Energy Forecasting Group, Energy és Environment Division, Lawrence Berkeley Nemzeti Laboratórium (LBNL). 1994 ősze – 1996.
 • Kutatási asszisztens, Heat Islands Project, UCLA és LBNL. Tél és tavasz, 1994.
 • Oktató és előadó, Környezettudományi és Politikai Tanszék, CEU. 1994 nyarán.

2016

Dr. Vértes András

a GKI Gazdaságkutató Rt. elnöke​

Előadás témája:

 • Hogyan változik a környezet? Mi várható 2020 után?
 • Gazdaságpolitika, Makroökonómia

 

Szakmai tapasztalat:

 • Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, Ph.D.
 • 1998- GKI Gazdasági Kutató Rt., Elnök
 • 1992-1998 GKI Gazdaságkutató Rt., Elnök-vezérigazgató
 • 1987-1992 Gazdasági Kutatóintézet, igazgató
 • 1981-1987 Országos Tervező Hivatal, Csoportvezető, Makroökonómiai Osztály vezetője

Kalkulálja ki az Ön napelem rendszerének egyedi méretét!