Ön megfelel a 100%-os napelem támogatás feltételeinek?

Helyszíni felmérés

Napelem rendszer tervezésekor a legtöbb esetben elengedhetetlenül szükséges a helyszíni felmérés!

A kiválasztott helyszín tájolása, a tető meredeksége vagy a különböző árnyékhatások ronthatják a napelem rendszer várható teljesítményét.

Hogyan történik a felmérés?

A legmodernebb technológiákat alkalmazzuk, hogy a szükséges méréseket elvégezzük.
Drón segítségével légifelvételeket készítünk a tető méretéről, dőléséről a cserép fajtájáról és az árnyékot vető elemekről. Ezzel a módszerrel kaphatunk a leggyorsabban pontos adatokat, mindezt biztonságosan a talajon maradva.

A képek alapján lemodellezzük az optimálisnak értékelt tetőfelültre telepített rendszer várható éves teljesítményét, kielemezve az árnyékot vető elemek hozam rontását.

Mi derül ki egy a felmérés során?

Tető adottságai

A háztető alkalmas-e a napelemek rögzítésére?
Milyen a tető fedő anyaga?
Adott-e az optimális dőlésszög, vagy esetleg szükség van tartószerkezettel történő kiemelésre?

Árnyékhatás

Van-e olyan árnyékolási tényező, nagyobb fa vagy kémény, amely befolyásolná a napelemek teljesítményét?

Tűzvédelem

Kell-e tűzvédelmi kapcsolót beiktatni a rendszerbe?
Ez biztonsági szempontból nagyon fontos kérdés, nem beszélve arról, hogy ez egy nagyobb tétel lehet a rendszer költségein belül.

Fázisbővítés

A házba bekötött fázis teherbírása alapján szükség van-e hálózatbővítésre?
A ‘fázis-helyzet’ határozza meg az inverter fajtáját, illetve időt spórolhat az engedélyezési folyamat során, mert késedelmet okoz az engedély kiadásában, ha a folyamat során derül ki, hogy szükség van hálózatbővítésre.

Inverter

Hol van az inverter optimális helye?
A készüléket, ami az egyenáramot váltóárammá alakítja víztől védett helyen, a túlmelegedést megelőzve kell működtetni.

A napelemek tervezett elhelyezési pontjain végzett mérések már számos alkalommal mutattak ki jelentős hatékonyság javulást az által, hogy a napelemek pozícióját – akár csak pár centivel is – arrébb terveztük. A nagyfelbontású fotókra készítjük később a látványtervet is, így Ön a saját házán láthatja leendő rendszerét még a telepítés előtt.

Telepítő cégként hozzáadott értéket látunk abban, hogy pontosan az ügyfél szükségei alapján konfiguráljuk a napelem rendszert. Kiemelt fontosságúnak tartjuk tehát, hogy folyamatosan a legjobbak tudjunk maradni a napelem rendszer szerelés és az általunk kínált megoldások tekintetében. Az eszköz gyorsan bevethető és nem utolsó sorban használatával növeljük a biztonságukat. Mindez komoly versenyelőnyhöz juttat bennünket.

Jan Gershoj, a Gershoj Energia Kft. dán alapítója.

Kalkulálja ki az Ön napelem rendszerének egyedi méretét!

A drónok lakossági használatának elterjedése előtt is az innovációs megoldásokat tartottuk szem előtt, ezért a napelem elhelyezés optimalizálásának érdekében megalkottuk a Mobil Szolár Helyszín Elemző Járművet, a „crawler”-t. Ez egy távirányítóval vezérelhető, wifi kapcsolattal rendelkező, nagy felbontású kamerával felszerelt jármű, ami precíz méréseket végez bármilyen tetőn 45 fokos dőlésszögig.

”Dán tulajdonú vállalkozásként nagyra becsüljük a minőséget. Tudjuk, hogy életbevágóan fontos hosszútávra szóló megoldásokat kínálni ügyfeleinknek, hogy az ő érdekeikben biztosítsuk a befektetésük megtérülését. A „crawler” innovációja egy újabb lépcsőfok volt a folyamatosan fejlődő projekt és minőség menedzsmentünkben. Ez az eszköz biztosította számunkra a magas szintű pontosságot a méréseink során. A jármű speciális tulajdonságai között szerepel a tengelyenkénti kormányozhatóság, a speciális abroncs a csúszás megelőzésére, illetve az egyedileg megtervezett gimbal, hogy stabilizáljuk a mérési pontokat.” Jan Gershoj, a Gershoj Energia Kft. dán alapítója.

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön hozzájárul ehhez.