Helyszíni felmérés

Napelem rendszer tervezésekor a legtöbb esetben elengedhetetlenül szükséges a helyszíni felmérés!

A kiválasztott helyszín tájolása, a tető meredeksége vagy a különböző árnyékhatások ronthatják a napelem rendszer várható teljesítményét.

Hogyan történik a felmérés?

A legmodernebb technológiákat alkalmazzuk, hogy a szükséges méréseket elvégezzük.

Drón segítségével légifelvételeket készítünk a tető méretéről, dőléséről a cserép fajtájáról és az árnyékot vető elemekről. Ezzel a módszerrel kaphatunk a leggyorsabban pontos adatokat, mindezt biztonságosan a talajon maradva.

A képek alapján lemodellezzük az optimálisnak értékelt tetőfelületre telepített rendszer várható éves teljesítményét, kielemezve az árnyékot vető elemek hozam rontását.

Mi derül ki egy a felmérés során?

Tető adottságai

Árnyékhatás

Tűzvédelem

Fázisbővítés

Inverter

A napelemek tervezett elhelyezési pontjain végzett mérések már számos alkalommal mutattak ki jelentős hatékonyság javulást az által, hogy a napelemek pozícióját – akár csak pár centivel is – arrébb terveztük. A nagyfelbontású fotókra készítjük később a látványtervet is, így Ön a saját házán láthatja leendő rendszerét még a telepítés előtt.

Kalkulálja ki az Ön napelem rendszerének egyedi méretét!

Telepítő cégként hozzáadott értéket látunk abban, hogy pontosan az ügyfél szükségei alapján konfiguráljuk a napelem rendszert. Kiemelt fontosságúnak tartjuk tehát, hogy folyamatosan a legjobbak tudjunk maradni a napelem rendszer szerelés és az általunk kínált megoldások tekintetében. Az eszköz gyorsan bevethető és nem utolsó sorban használatával növeljük a biztonságukat. Mindez komoly versenyelőnyhöz juttat bennünket.

A drónok lakossági használatának elterjedése előtt is az innovációs megoldásokat tartottuk szem előtt, ezért a napelem elhelyezés optimalizálásának érdekében megalkottuk a Mobil Szolár Helyszín Elemző Járművet, a „crawler”-t. Ez egy távirányítóval vezérelhető, wifi kapcsolattal rendelkező, nagy felbontású kamerával felszerelt jármű, ami precíz méréseket végez bármilyen tetőn 45 fokos dőlésszögig.

”Dán tulajdonú vállalkozásként nagyra becsüljük a minőséget. Tudjuk, hogy életbevágóan fontos hosszútávra szóló megoldásokat kínálni ügyfeleinknek, hogy az ő érdekeikben biztosítsuk a befektetésük megtérülését. A „crawler” innovációja egy újabb lépcsőfok volt a folyamatosan fejlődő projekt és minőség menedzsmentünkben. Ez az eszköz biztosította számunkra a magas szintű pontosságot a méréseink során. A jármű speciális tulajdonságai között szerepel a tengelyenkénti kormányozhatóság, a speciális abroncs a csúszás megelőzésére, illetve az egyedileg megtervezett gimbal, hogy stabilizáljuk a mérési pontokat.”

(Kattintson a videóra a lejátszáshoz.)
Play Video about helyszíni felmérés

Kalkulálja ki az Ön napelem rendszerének egyedi méretét!