Napenergia Plusz Program 2024

Lakossági napelem pályázat 2024

Összesen 75,8 milliárd forint keretösszeggel indul új napelem pályázat 2024-ben a bruttó elszámolásba kerülő lakossági felhasználók részére! Az elnyert összeg napelemek telepítésére és a megtermelt energia tárolására fordítható majd.

A várhatóan januárban induló pályázat célja, hogy a háztartások új napelemes rendszerei ne csak termelésre, de tárolásra is alkalmasak legyenek. Ezzel a megoldással áthidalhatóvá válik az az időszak, amikor az éjszakai órákban a rendszer nem termel. Ilyenkor az aktuális áramfogyasztást az akkumulátorban tárolt energia fedezheti.

A támogatás legfeljebb 4 kilowatt teljesítményű napelemes rendszerekhez és a hozzá tartozó, legfeljebb 8 kilowattóra kapacitású akkumulátorra vehető majd igénybe.

Hazánkban évtizedes üzemidővel rendelkező napelem rendszert elvétve találni, de az európai tapasztalatok alapján az alábbi üzemeltetési tevékenységeket kell elvégezni:

  •  

A napelemek várható élettartama meghaladja a 30 évet, ezért különféle garancia vonatkozik rájuk. A modulokra általában kétféle garancia érvényes: a gyártói termékgarancia, amely jellemzően 5-10 év között változik, valamint úgynevezett teljesítmény garancia, mely garantálja a napelem teljesítményét az adott idő letelte után is. Például 25 év után 80%.

Az inverterre általában 5 év garanciát vállal a gyártó, egyes esetekben ez külön díj ellenében kiterjeszthető. A technológiából adódóan élettartama rövidebb, mint a napelem moduloké.

A villamos és mechanikai szerelvényekre és a kivitelezésre az erőmű telepítője vállal garanciát, ez általában 1 vagy 2 év.

A forgalmazó fenntartja a jogot az előzetesen megadott gyártású és típusú berendezések esetében (az esetlegesen előforduló beszerzési nehézségek, áringadozások miatti) ugyanolyan teljesítményű és minőségű berendezésekre történő változtatásra.

Tervezzen már most 2024-re!

A pályázatban a családok vissza nem térítendő támogatást kapnak, ami a költségeik 65%-át fedezi!

Legyen az elsők között és számolja ki leendő napelem rendszerének méretét kalkulátorunk segítségével!

Megtérülő befektetés, biztos működés, nagyszerű támogatások.
Ezek alapján minden típusú vállalkozás remekül képes kihasználni a napenergia előnyeit.

Keresse fel szakértő kollégáinkat, vagy kérjen ajánlatot még ma napelem kalkulátorunkon!

Kovács Róbert

Kovács Róbert

Kalkulálja ki az Ön napelem rendszerének egyedi méretét!