Napelemek tervezése és optimalizálása​

A napelem rendszerek megfelelő hozamának (és ez által a megtérülésének) alapja az optimális és szakszerű tervezés. Piacvezető mérési szoftverekkel, globális szabványokat alkalmazó hatékony tervezési eszközökkel és modellekkel segíthetjük rendszerének leggazdaságosabb működését.

Az optimalizálás a gyakorlatban

Energia terhelés mérésével vagy szimulálásával kiszámíthatjuk a megfelelő rendszerméretre vonatkozó lehetőségeket. Ez azt jelenti, hogy pontosan meg tudjuk adni, a leendő rendszerének minden ideális paraméterét. Ahogy az alsó képen is látható, a szakszerű tervezésnek köszönhetően a napelem rendszer termelése szinkronban áll az épület energiafelhasználásával.

A kék sáv az az energiafelhasználási szint, amelyet a napelem termeléséből vett ki az épület. A piros sáv a szolgáltatótól vételezett mennyiséget jelöli (24%), míg a zöld a visszatáplált, túltermelt mennyiséget (23%).

Jól kivehető, hogy a rendszer akkor kezdett termelni, amikor a leginkább szükség volt rá, és pont annyit, hogy a túltermelés kiváltsa a hálózatból vételezett mennyiséget.

Így hosszú távon, éves elszámolásnál a villamos energia költségét kiválthatja az optimalizált napelem rendszer!

Napelem rendszerekre szakosodtunk!

Ezt az optimalizálást még a telepítés előtt képesek vagyunk kikalkulálni és vállalati beruházások esetén szükségesnek is tartjuk! A szakszerű tervezésből adódóan Ön hosszú évekig megbízhatóan használhatja napelem rendszerét.

Elemzésünk könnyen érthető betekintést nyújt a napelem rendszerek tervezésének összetettségébe, segítséget nyújtva egy költséghatékony, megbízható, tényekre támaszkodó, tájékozott döntéshozatal kialakításához. Mindezt az építés megkezdése előtt.

A szakszerűen tervezett napelem rendszerek növelik a napelem teljes élettartamát, ezáltal csökkentve a villamosenergia előállításának árát, vagyis a kWh-ra vetített költségeket.

Ezt az elemzést külön álló szolgáltatásként is elvégezzük, illetve lehet a kulcsrakész megoldás része is.

Kalkulálja ki cége napelem rendszerének egyedi méretét!

Kalkulálja ki az Ön napelem rendszerének egyedi méretét!