Főoldal / Blog / A helyszínelők

A helyszínelők

A napelem rendszert forgalmazó cégeket két nagy csoportra oszthatjuk. Van, aki végez helyszíni felmérést és van, aki nem. A Gershoj Energia az előbbiekhez tartozik. Elmondjuk miért.

Online zajló életünkben végtelenül egyszerűnek tűnik rákattintani a kosár gombra, aztán várni, hogy a futár házhoz szállítsa a megkívánt javakat. Ha van ilyen lehetőség, hajlamosak is vagyunk élni vele.

Ez napelem rendszer esetében jelentheti azt, hogy természetesnek vesszük, hogy az internetes kalkulátornak megadott adatok alapján kiszámolt rendszert a következő alkalmas időpontban kihozza a kiszemelt cég, felszereli a tetőre, aztán mehet az áramtermelés. A legnagyobb csapda az, hogy a dolog valószínűleg még működni is fog, csak nem éppen a legnagyobb hatékonysággal. Ez nem a fogyasztó felelőssége. Ha nem árulják el nekünk, hogy ezt úgy is lehet csinálni, hogy előtte helyszíni felmérést végeznek, akkor – lévén a hétköznapi embernek nem kell ehhez értenie – nem fogjuk számon kérni a telepítő csapaton.

Gershoj Energia

A Gershoj Energiánál nincs telepítés helyszínelés nélkül. Fontos, hogy a szakemberek, illetve a drón centiről centire átvizsgálják a tetőt. Csak a helyszínen fog ugyanis kiderülni egészen pontosan, hogy mennyire terhelhető, milyen tájolású a házunk teteje és az is, hogy a szomszéd szép nagy diófája, vagy a másik szomszéd kacsalábon forgó palotája (melyet a kacsaláb az én házam fülé emel) milyen mértékben fogja befolyásolni a telepítést.

Fontos tehát tudnunk arról, hogy a napelemes rendszerek telepítésének folyamatában a kapcsolatfelvétel és a döntéshozatal után a következő lépés a helyszíni felmérés, ami a Gershoj Energia szerint nem maradhat ki.

Arról, hogy ez hogyan történik itt olvashat bővebben.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!
Facebook
LinkedIn
Email

Kalkulálja ki az Ön napelem rendszerének egyedi méretét!