Lakossági 100%-os napelem támogatás

Otthonfelújítási kedvezmény számítása

Sok kérdés merült fel az Otthonfelújítási program kedvezményének kiszámításáról, ezért szeretnénk pár példán keresztül bemutatni hogyan működik a támogatás.

A támogatás összege az otthon felújítására fordított költségeknek legfeljebb az 50%-a lehet, amely azonban nem lehet több 3.000.000,- Ft-nál.

Fontos szabály, hogy a Kincstár által kiutalt támogatás összegében a vállalkozási díj és az anyagköltség 1-1 arányban oszlik meg. Tehát a benyújtott kérelemben csatolt számlák között feltétlenül kell lennie vállalkozási díjat és anyagköltséget tartalmazó számlának is.

Legfrissebb módosítások az otthonfelújítási támogatásban:

Szaldó vagy bruttó elszámolás

Napelem rendszer telepítése esetében 2021. június 30-át követően megkötött szerződés az alkalmazott elszámolási időszaktól függetlenül szaldó nem képezhető. A hálózatba betáplált és vételezett villamos energia mennyisége külön-külön kerül megállapításra. Ez a rendelet kizárólag az Otthonfelújítási Támogatás keretében telepített napelemes rendszerekre vonatkozik!

Tehát az Áramszolgáltatóval 2021. június 30-áig megtörténik a szerződéskötés, akkor még a jelenlegi szaldós elszámolás marad érvényben, az ezt követően megkötött szerződéseknél pedig már a bruttó elszámolást kell alkalmazni.
Érdemes már a tervezéskor figyelembe venni, hogy június 30-ig telepítve kell legyen a napelemes rendszer, készre kell jelenteni és meg kell kötni a szerződést a szolgáltatóval. Így várhatóan aki március vége előtt nem rendeli meg a napelemes rendszerét, az szinte biztosan már csak bruttó elszámolással kalkulálhat.

Fontos! A napelem rendszerek inverterének végleges meghibásodása, cseréjére magával vonhatja a szaldós elszámolásból való kizárást, amennyiben nem tudjuk megfelelő termékkel pótolni a hibás termék cseréjét! A rendszer és a kivitelező kiválasztásakor ne csak az árat vegyük alapul, hanem a termékek minőségi besorolását, gyártói garanciáját és a kivitelező szakmai tapasztalatát is.

Korlátozás

A rendelet szerint a napelemes rendszer telepítését vagy cseréjét igazoló számla esetén az abban feltüntetett anyagköltség és kapcsolódó vállalkozói díj összesítve nem haladhatja meg a
bruttó 450 000 Ft/kWp összeget! A részletekért keresse szakértő kollégáinkat!

Így működik:

Felújítás teljes költsége: 6.000.000,- Ft
Anyagköltség: 4.500.000,- Ft
Munkadíj: 1.500.000,- Ft
Kifizethető támogatás: 3.000.000,- Ft

A támogatás összegében a munkadíjnak és az anyagköltségnek egyeznie kell, tehát a 1,5 millió forintos munkadíjhoz lehet társítani egy 1,5 millió forintos anyagköltséget. Ez ráadásul pont a lehető legtöbb kifizethető támogatás, 3 millió forint.

Nézzünk egy másik példát:

Felújítás teljes költsége: 5.000.000,- Ft
Anyagköltség: 4.000.000,- Ft
Munkadíj: 1.000.000,- Ft
Kifizethető támogatás: 2.000.000,- Ft

A kifizethető támogatási összeg a felújítás fele, tehát 2,5 millió forint lenne, de mivel a munkadíj csak 1 millió forintot tesz ki, ezért az anyagköltségből is csak 1 millió forintot vehetünk figyelembe, így a kifizethető támogatás csak 2 millió forint lesz.

Mi történik, ha nincs munkadíj:

Felújítás teljes költsége: 1.000.000,- Ft
Anyagköltség: 1.000.000,- Ft
Munkadíj: 0,- Ft
Kifizethető támogatás: 0,- Ft

A kifizethető támogatás a felújítás fele, tehát 500.000 forint lenne, ha legalább 250.000 forint összegű munkadíjról szóló számla is benyújtásra került volna. Tekintettel arra, hogy az munkadíjnak is ugyanolyan arányban kell részt vennie a támogatásban, mint az anyagköltségnek, így ez az arány 0 forint lesz, tehát a támogatás nem fizethető ki.

Előjegyzés

Valószínűleg hatalmas lesz a támogatásra való túljelentkezés, így érdemes egy lépéssel előrébb járni az ügyintézéssel.

Kérjen ajánlatot napelem rendszer kivitelezésére most, és ingyen elvégezzük a helyszíni felmérést és a kalkulációkat is!
Így a támogatásra már a konkrét adatokkal felkészülve tud jelentkezni!

Kalkulálja ki napelem rendszerének méretét most!

Napelem támogatás 6 lépésben

Kalkuláljon 1. lépés
Napelem rendszer kalkulátor
Napelem rendszer kalkulátor

Ne várjon januárig, legyen egy lépéssel előrébb! Tervezze meg napelem rendszerét díjmentes kalkulátorunkon és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot a részletekért!

Felmérjük a leendő rendszert 2. lépés
Ingyenes helyszíni felmérés
Napelem rendszerek drónos helyszíni felmérés

Drón segítségével légifelvételeket készítünk a tető méretéről, dőléséről a cserép fajtájáról és az árnyékot vető elemekről. A képek alapján lemodellezzük a telepítendő rendszer várható éves teljesítményét.

Ajánlatot adunk 3. lépés
Szerződéskötés
Teljes körű építőipari biztosítás

Hisszük, hogy a minőség éppúgy fontos mint a lehető legrövidebb idő alatti megtérülés. Ezért törekszünk arra, hogy a piac legjobb teljesítményű és minőségű napelem rendszerét ajánljuk Önnek, csakis garanciális alkatrészek felhasználásával.

Feltelepítjük rendszerét 4. lépés
10 éves tapasztalat
Napelem rendszer telepítés

Saját csapatunk már több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik. Minden tetőre van megoldásunk és a leggyakoribb tetőfelületekre telepítünk!

Nyújtsa be kérelmét 5. lépés
Számlák leadása
napelem számítás

A támogatás csak a számlával igazolt és befejezett munka után kérhető. A kérelem akár online is, a Kincstár által rendszeresített formanyomtatványon nyújtható be. A számlákat mellékelni kell!

Nyerje meg a támogatást 6. lépés
Kifizetés
Napelem rendszerek finanszírozása

A kérelmeket a Kincstár a beérkezés sorrendjében bírálja el és a támogatói okirat kiállítását követő 5 napon belül folyósítja is.

Napelem rendszer kalkulátor

Gyors

Egyértelmű

Költségmentes

Tervezze meg napelem rendszerét kalkulátorunkon és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot a részletekért! A megjegyzés rovatba tüntesse fel: “otthonfelújítási program”.

Húzza el a gombot a csúszkán, havi villanyszámlájának megadásához.


Kérjük, adja meg adatait, ami alapján megküldjük Önnek kötelezettségmentes árajánlatunkat!


Kalkulálja ki az Ön napelem rendszerének egyedi méretét!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön hozzájárul ehhez.