Főoldal / Finanszírozás / Otthonfelújítási program 2021-2022

Otthonfelújítási program 2021-2022

Legfrissebb módosítások az otthonfelújítási támogatásban

Szaldó vagy bruttó elszámolás

Napelem rendszer telepítése esetében 2021. június 30-át követően megkötött szerződés az alkalmazott elszámolási időszaktól függetlenül szaldó nem képezhető. A hálózatba betáplált és vételezett villamos energia mennyisége külön-külön kerül megállapításra. Ez a rendelet kizárólag az Otthonfelújítási Támogatás keretében telepített napelemes rendszerekre vonatkozik!

Tehát az Áramszolgáltatóval 2021. június 30-áig megtörténik a szerződéskötés, akkor még a jelenlegi szaldós elszámolás marad érvényben, az ezt követően megkötött szerződéseknél pedig már a bruttó elszámolást kell alkalmazni.

Érdemes már a tervezéskor figyelembe venni, hogy június 30-ig telepítve kell legyen a napelemes rendszer, készre kell jelenteni és meg kell kötni a szerződést a szolgáltatóval. Így várhatóan aki március vége előtt nem rendeli meg a napelemes rendszerét, az szinte biztosan már csak bruttó elszámolással kalkulálhat.

Fontos! A napelem rendszerek inverterének végleges meghibásodása, cseréjére magával vonhatja a szaldós elszámolásból való kizárást, amennyiben nem tudjuk megfelelő termékkel pótolni a hibás termék cseréjét! A rendszer és a kivitelező kiválasztásakor ne csak az árat vegyük alapul, hanem a termékek minőségi besorolását, gyártói garanciáját és a kivitelező szakmai tapasztalatát is.

Korlátozás

A rendelet szerint a napelemes rendszer telepítését vagy cseréjét igazoló számla esetén az abban feltüntetett anyagköltség és kapcsolódó vállalkozói díj összesítve nem haladhatja meg a bruttó 450 000 Ft/kWp összeget!

A jelentkezés feltételei:

  • Csak a meglévő otthont lehet a támogatásból felújítani, korszerűsíteni.
  • Legalább egy gyermek él a házban.
  • Rendelkezni kell minimum egyéves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszonnyal és köztartozás-mentességgel.
  • A támogatást egy család csak egy ingatlanra és csak egyszer veheti igénybe.

 

Így működik:

  • A támogatás a beruházás felére, maximum 3 millió forintig vehető. igénybe, de kisebb összeg is igényelhető.
  • A támogatást az anyagköltség és a munkadíj azonos arányú eloszlásával lehet igényelni.
  • A támogatást csak utólag lehet visszaigényelni.
  • A támogatási kérelmet online is lehet intézni az elvégzett munkákról kiállított számlákkal.

 

Partnereink segítségével elektromos fűtési megoldások kiépítésében is segítséget tudunk nyújtani!

Napelem támogatás 6 lépésben

Kalkuláljon
1. lépés
Napelem rendszer kalkulátor
kalkulátor

Ne várjon januárig, legyen egy lépéssel előrébb! Tervezze meg napelem rendszerét díjmentes kalkulátorunkon és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot a részletekért!

Felmérjük a leendő rendszert
2. lépés
Ingyenes helyszíni felmérés
helyszíni felmérés

Drón segítségével légifelvételeket készítünk a tető méretéről, dőléséről a cserép fajtájáról és az árnyékot vető elemekről. A képek alapján lemodellezzük a telepítendő rendszer várható éves teljesítményét.

Ajánlatot adunk
3. lépés
Szerződéskötés
építőipari biztosítás

Hisszük, hogy a minőség éppúgy fontos mint a lehető legrövidebb idő alatti megtérülés. Ezért törekszünk arra, hogy a piac legjobb teljesítményű és minőségű napelem rendszerét ajánljuk Önnek, csakis garanciális alkatrészek felhasználásával.

Feltelepítjük rendszerét
4. lépés
10 éves tapasztalat
napelem telepítés

Saját csapatunk már több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik. Minden tetőre van megoldásunk és a leggyakoribb tetőfelületekre telepítünk!

Nyújtsa be kérelmét
5. lépés
Számlák leadása

A támogatás csak a számlával igazolt és befejezett munka után kérhető. A kérelem akár online is, a Kincstár által rendszeresített formanyomtatványon nyújtható be. A számlákat mellékelni kell!

Nyerje meg a támogatást
6. lépés
Kifizetés
támogatás

A kérelmeket a Kincstár a beérkezés sorrendjében bírálja el és a támogatói okirat kiállítását követő 5 napon belül folyósítja is.

A támogatás csak limitált ideig, legkésőbb 2022. december 31-ig érvényes.

A kérvényeket a beérkezés sorrendjében bírálják el. Arra számítunk, hogy a program meglehetősen népszerű lesz, így a Gershoj Energia előjelentkezést indít!

Kérjen ajánlatot az első lépés megtételéhez már ma! Legyen Ön is az elsők között!

További részletek

A kormány által korábban bejelentett otthonfelújítási program 2021. január 1-jén indul. A támogatás otthonfelújításhoz, bővítéshez, korszerűsítéshez igényelhető. Az állam a költségek maximum 50%-át állja, azaz 3 millió forintig, utólagos kifizetéssel. Egy 6 millió forintos otthonfelújításnál tehát 3 millió forintot spórolhat meg! A költségek közé tartozhat a kivitelezés és az anyag ára is fele-fele arányban.

Azon felújítások esetében lehet élni a támogatás lehetőségével, amik szintén 2021. január 1-jét követően indultak.

 

Jogosultak és feltételek

Azon családok jogosultak, akik legalább egy gyermeket nevelnek. A kormány értelmezésében gyermeknek számít már a 12. hetes magzat is, akárcsak a 25 éves fiatal, feltéve, ha együtt él a családdal.

A támogatást igényelhetik házaspárok, élettársak, gyermeküket, gyerekeiket egyedül nevelő szülők. Az elvált szülők is osztozhatnak a támogatásban, amennyiben a gyermekeket külön-külön is nevelik.

Minimumfeltétel még a legalább egyéves folyamatos társadalombiztosítási jogviszony. Ez lehet felsőoktatási jogviszony vagy olyan munkaviszony, amelyet maximum 30 napra szakítottak meg az elmúlt egy évben. Ugyanakkor beleszámít minden nyugdíj melletti munkavégzés is. Az szintén feltétel, hogy az igénybevevőknek köztartozás-mentesnek kell lenniük.

Mindenki csak egyszer és ugyanarra az ingatlanra kérheti a támogatást.

 

Elszámolás menete

A támogatás napelem rendszer beépítésére is igényelhető!

A támogatási kérelem az Ügyfélkapun, postai úton vagy a kormányablakban is benyújtható. Az elektronikusan kitölthető és a papír alapon benyújtható formanyomtatványok a Kincstár honlapján elérhetőek.

A támogatás utólag igényelhető vissza. Tehát a családnak minden munkálatot előre kell kifizetni ezután utólag tudja majd visszaigényelni az államkincstárnál. Az ügyeket teljes egészében elektronikusan lehet intézni. Az összegyűjtött számlákat – anyagköltség és munkadíj – a munka befejezését követően 60 napon belül kell beküldeni. Az elbíráláshoz 30 napra van szükség, majd további 5 napon belül kiutalják a pénzt.

Kérjen ajánlatot napelem rendszer kivitelezésére most!

Mi ingyen elvégezzük a helyszíni felmérést és a kalkulációkat is! Így a támogatásra már a konkrét adatokkal felkészülve tud jelentkezni!

Partnereink segítségével elektromos fűtési megoldások kiépítésében is segítséget tudunk nyújtani!

Húzza el a gombot a csúszkán, havi villanyszámlájának megadásához.


Napelem rendszer mérete: kW
Napelemek száma: db
Inverter mérete: kW
Szükséges tetőfelület: m2
Amennyiben Ön ezt a rendszert választja, évente kg CO2 kibocsátását váltja ki.

Kérjük, adja meg adatait, ami alapján megküldjük Önnek kötelezettségmentes árajánlatunkat!Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!
Facebook
LinkedIn
Email

Kalkulálja ki az Ön napelem rendszerének egyedi méretét!