Főoldal / Finanszírozás / Otthonfelújítási program napelemre

Otthonfelújítási program napelemre

Napelemet minden tetőre!

2021 lesz az az év, amikor gombamód fognak szaporodni a háztartási napelemes rendszerek Magyarországon. Az otthonfelújítási program, mely jelentős, közel 50 %-os támogatást biztosít az álmok megvalósítására most lehetővé teszi, hogy a magánszektor zöldülése is rohamtempóban  elinduljon.

Aki nyitott szemmel jár-kel a világban, illetve járt-kelt a koronavírus előtti utazgatós időkben, annak feltűnhetett, hogy vannak olyan országok, ahol lényegesen több családi ház tetejét fedi le napelemes rendszer, mint nálunk. Na most, az ember persze elgondolkodik azon, hogy hogyan is lehetséges, hogy az ottaniak ennyivel környezettudatosabbak, gazdagabbak, előrelátóbbak mint mi. Mindenkit megnyugtatok. Ez nincs így. Egyszerűen csak arról van szó, hogy az ő otthonfelújítási támogatásuk – amit vagy így hívtak, vagy nem, de arról szólt, hogy a háztartásokat támogassák a zöldenergiás beruházások megvalósításában – szóval ez a támogatás eggyel korábban érkezett meg mint nálunk.

A mi sorrendünk kicsit másképp alakult, de 2021 január elsejétől gőzerővel koncentrálhatunk a tetőképünk és az energiamixünk átalakítására.

Napelem állami támogatással

Az otthonfelújítási támogatás nagyon széles körben igényelhető. A határokat olyan kényelmesen fogalmazták meg, hogy nagyon sokan ösztönzőnek érezhessék, példának okáért említeném, hogy a háztartásban élő gyerekek akár 25 évesek is lehetnek, és hát egyáltalán nem utolsó sorban a támogatás akár a felújítás költségeinek felére is rúghat.

Ez ugyebár nemcsak azt jelenti, hogy a költségeimet megfelezem, itt halkan megjegyzem, hogy atyaég, mikor hallottunk utoljára 10-20-30-40-50 (!) százalékos árcsökkenésről az előző évhez képest.

Szóval a beruházási összeg csökkenése nemcsak most kíméli a pénztárcámat, hanem jelentősen lerövidíti a megtérülést is. Vegyünk erre egy példát!

Napelemes rendszert szeretnék telepíteni, aminek az árát most az egyszerűség kedvéért 100 Ft-ban határozom meg. A havi villanyszámlám legyen 5 Ft, amit a napelemes rendszer telepítése után nem kell fizetnem, ez ugye szintén egy egyszerűsítés, hogy könnyebb legyen a matek. Így kifizetek 100 Ft-ot, ami 20 hónap alatt térül meg, azért, mert nem kell kifizetnem a havi 5 Ft-os villanyszámlámat.

Ámde ugyanez a rendszer a maximális támogatással idén csak 50 Ft-ba kerül nekem. Így már 10 hónap után fellélegezhetnek és kiengedhetem a nadrágszíjat.

A pontos számításról itt olvashat bővebben.

Abban, hogy a számok pontosan hogy alakulnak a mi háztartásunk esetében szakemberek tudnak segíteni.

Legyen ez az év a gazdaságosan kizöldülő családi házaké!

Kérjen ajánlatot napelem rendszer kivitelezésére most!

Mi ingyen elvégezzük a helyszíni felmérést és a kalkulációkat is! Így a támogatásra már a konkrét adatokkal felkészülve tud jelentkezni!

Partnereink segítségével elektromos fűtési megoldások kiépítésében is segítséget tudunk nyújtani!

Húzza el a gombot a csúszkán, havi villanyszámlájának megadásához.


Napelem rendszer mérete: kW
Napelemek száma: db
Inverter mérete: kW
Szükséges tetőfelület: m2
Amennyiben Ön ezt a rendszert választja, évente kg CO2 kibocsátását váltja ki.

Kérjük, adja meg adatait, ami alapján megküldjük Önnek kötelezettségmentes árajánlatunkat!Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!
Facebook
LinkedIn
Email

Kalkulálja ki az Ön napelem rendszerének egyedi méretét!