Főoldal / Hírek / Napelem engedélyeztetés lépésről lépésre

Napelem engedélyeztetés lépésről lépésre

Gondolta volna, hogyha napelem rendszert szeretne, nem a tervezés vagy a telepítés igazán hosszadalmas, hanem az engedélyeztetés? Egy profi csapat támogatásával minden gördülékenyebben megy, de leendő tulajdonosként jó, ha tudja, mire számíthat a napelem engedélyeztetést illetően!

A napelemek telepítéséhez nincs szükség építési engedélyre, ez alapján pedig könnyen azt gondolhatná, hogy a hosszan elnyúló ügyintézés is megkerülhető. Azonban a rendszer csak akkor tud kapcsolódni a hálózatra, ha azt az áramszolgáltató engedélyezi, ezért amint a tervek készen állnak, a következő lépés az igénybejelentés.

A vizsgálatot követően a szolgáltató meghatározza a műszaki feltételeket, a tervezésre felkért szakemberek pedig benyújtják az ennek megfelelően elkészített csatlakozási dokumentációt. Ha a szolgáltató mindent rendben talál, jóváhagyja a tervet és kezdetét veheti a telepítés, itt azonban még nem zárul le az ügyintézés.

Amint a telepítés a végéhez ér, azt le kell jelenti az áramszolgáltatónak, ezt követően pedig készül egy új áramszolgáltatói szerződés és le kell cserélni a mérőórát. Az új, úgynevezett ad-vesz óra kettős feladatot lát el, méri a betáplált és a fogyasztó által felhasznált energiát egyaránt. A beüzemelési ellenőrző mérések lefolytatása után már hivatalosan is készen áll a rendszer a termelésre.

A napelem engedélyeztetés időtartama ideális esetben körülbelül két hónapot ölel fel, de fontos tudni azt is, hogy ez szolgáltató függő. Ha a megbízott cég mindenre késlekedés nélkül reagál és gondoskodik arról, hogy az adatszolgáltatás pontos legyen, azzal gyorsítani lehet a folyamaton, minden más az áramszolgáltatón múlik.

Ha Ön is egy olyan céget keres, ami tervez, telepít és kézben tartja a napelem engedélyeztetést, akkor cégünkre, a Gershoj Energia Kft.-re van szüksége! Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy mielőbb használatba vehesse a napelem rendszert, sőt, azt követően sem hagyjuk magára, hiszen a kezdeti időszakban a termelési adatokat is ellenőrizzük.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!
Facebook
LinkedIn
Email

Kalkulálja ki az Ön napelem rendszerének egyedi méretét!