Főoldal / Hírek / Napelem tisztítás és karbantartás az optimális teljesítményért

Napelem tisztítás és karbantartás az optimális teljesítményért

A napelemek karbantartásának rendszeressé tétele elengedhetetlen azok teljesítményének optimális szinten tartásához.

Sokan gondolják úgy, hogy egy kiadós eső tisztán tartja a házuk tetejére szerelt napelemeket, azonban ez koránt sincs így. Tény, hogy valamennyi szennyeződést a csapadék is képes eltávolítani, azonban nem mindent, és a maradék is drasztikusan ronthatja a teljesítményt.

A napelemek tisztítás nélkül nem csak a teljesítményükből veszítenek – bár kétségtelenül ez a legnagyobb probléma –, hanem ennek következményeként a megtérülési idejük is megnő, hiszen a kevesebb megtermelt energia csökkenti a megtakarítást is. Emellett a legkomolyabb problémát az jelenti, hogy a napelemek élettartama akár drasztikusan is lecsökkenhet, mivel a szennyeződések a napsugárzás hatására ráéghetnek a panelra, ez pedig az egyes cellák károsodásához vezethet.

Érdemes tehát legalább 1-2 évente elvégeztetni a napelemek tisztítását, amit feltétlenül szakember végezzen, hiszen egyrészt speciális tisztítószerekre van hozzá szükség, másrészt természetesen biztonságtechnikai felszerelésre is, mivel a munka a magasban végzendő. Ráadásul a szakszerűtlen munka károsodást is okozhat, azaz nem a napelem optimális teljesítményének elérése lesz az eredmény, hanem tetemes javítási költség.

Ha olyan céget keres, amelyre rábízhatja a napelemek karbantartását, a Gershoj Energia Kft.-re számíthat! Vállaljuk a napelemek optimális teljesítményének visszaállítását egy alapos takarítás által, előtte azonban hőkamerás felvételeket készítünk, hogy felderíthessük az esetleges hibákat. Ránk bízhatja a villamos csatlakozási pontok évenkénti felülvizsgálatát és a védelmi berendezések ellenőrzését is, így garantáltan optimális lesz a napelemek működése.

Felkeltettük érdeklődését, kérdezne, ajánlatot kérne?

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége, keresse fel a www.gershojenergia.com weboldalt, ha pedig ezek után is kérdése lenne, vagy szeretne megbízni bennünket a napelemek tisztításával, forduljon hozzánk bizalommal a +36-30-894-6152-es telefonszámon vagy a e-mail címen!

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!
Facebook
LinkedIn
Email

Kalkulálja ki az Ön napelem rendszerének egyedi méretét!