Ön megfelel a 100%-os napelem támogatás feltételeinek?

Ütemterv

Ahhoz, hogy megfelelően működjön napelemes rendszere egy többlépcsős folyamaton kell végigjutni az ajánlattól a telepítésen át a nyomonkövetésig. Célunk, hogy ezen a folyamaton a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban kísérjünk át minden ügyfelünk.

Napelem ütemterv a tervezéstől a kivitelezésen át a nyomonkövetésig

1. nap Indikatív ajánlat, konzultáció az ügyféllel

Első lépésben az Ön érdeklődése alapján (kalkulátor kitöltés, telefonos kapcsolatfelvétel) tájékoztató árajánlatot küldünk Önnek a megadott email címére. Ezt indikatív ajánlatnak hívjuk. Kérjük, amennyiben nem találja postaládájában az ajánlatot, nézze meg levélszemét mappáját is.
Minden ház különbözik a másiktól, ezért nincs két egyforma napelem rendszer. Mi az Ön otthonára és energia igényeire szabott kiserőművet kívánjuk megvalósítani, ezért a személyes beszélgetést az Ön otthona energetikai igényeinek felmérésével kezdjük. Szükségünk lesz a telepítési helyszín és a fogyasztás adataira. Műholdas képek segítségével is ellenőrizzük, hogy a napelemek felszerelhetőek‐e házának tetőzetére. Ezek után helyszíni felmérést is biztosítunk, ahol a mérnöki tervezéshez szükséges pontos adatokat vesszük fel.

2. nap Szerződéskötés, első részlet befizetése, rendszer tervezés 

A napelem telepítéséről szóló szerződés megkötése után, a megvalósítandó rendszer első részletének megfizetését követően mérnökeink megtervezik és az áramszolgáltatóval jóváhagyatják az áramtermelő rendszert. Ez utóbbi időtartama szolgáltató függő.

3-30. nap Engedélyeztetés az áramszolgáltatóval, második részlet befizetése

A napelemek építési engedély nélkül telepíthetőek. Az áramszolgáltató hálózatához való csatlakozás egy igénybejelentő lap kitöltésével kezdeményezhető, aminek befogadása után a szolgáltató meghatározza a csatlakozás műszaki feltételeit, valamint azt, hogy milyen tartalmú és részletességű csatlakozási dokumentáció elkészítése szükséges (a fentiek az 50kW alatti teljesítményű, háztartási méretű kiserőművekre vonatkoznak).

Lépések:
1. Igénybejelentés termelő által (ki, hol, mekkora teljesítményt, milyen eszközökkel)
2. Előzetes tájékoztató levél elosztói engedély (hálózat‐topológia leírása és vizsgálat eredménye)
3. Csatlakozási tervdokumentáció termelő tervezője által (részletesen leírva a hely, az erőmű eszközei, a védelmi berendezések és beállítási értékek, a tulajdoni viszony és határ, termelői és forgalmazói nyilatkozatok, közüzemi szerződés másolata)
4. Terv véleményezése (esetleges hiánypótlási igény)
5. Jóváhagyás
6. Létesítés
7. Mérőcsere, beüzemelési ellenőrző mérések lefolytatása
8. Szerződéskötések a termelt energia átvételére
9. Második részlet befizetése

31-45. nap Rendszer szerelés

Tapasztalt szerelőink felhelyezik a napelemeket az épület tetejére, valamint felszerelnek és csatlakoztatnak minden szükséges berendezést. A telepítés során szakembereink vezetik a projektet és felügyelik a minőségi kivitelezést.

46-60. nap Új szerződés kötés az energiaszolgáltatóval

Az elszámolás éves elszámolási időszak alapján történik. A helyben el nem fogyasztott termelt villamos energia mérés után bekerül a villamos energiarendszerbe, ahonnan az elszámolási időszakon belül bármikor visszavehető. Éves szinten a fogyasztáshoz illesztett termelői kapacitás termelt/fogyasztott energiái kiegyenlítődhetnek. A csatlakozásnak nincs költsége, ha a rendelkezésre álló teljesítményig épül be a termelőkapacitás. Ilyen esetben hálózatfejlesztésre nincs szükség, így csatlakozási díj fizetési kötelezettség sem keletkezik. A fogyasztást meghaladó termelés esetén a többlet villamos energia bekerül villamos hálózatba.

61-90. nap Napelem rendszer aktiválás

A szolgáltató felszereli a kétirányú mérésre alkalmas fogyasztásmérőt (ad-vesz óra). Erre a készrejelentést követően 30 napja van. A tulajdonos háztartási kiserőműve saját, „zöld”elektromos áramot termel. Önnek nincs más dolga, mint figyelni a napsütést és a termelési adatokat.

*A határidőket illetően az áramszolgáltató engedélyezési folyamata, az adatszolgáltatás késedelmes, pontatlan teljesítése, telepítésre alkalmatlan időjárási tényezők miatt több hét, hónap csúszás előfordulhat. A fent vázolt 2 hónapos engedélyeztetési folyamat a legideálisabb időintervallumot vetíti elő!

Mindent megteszünk azért, hogy Önnek a lehető leghamarabb működő, termelő napelem rendszere legyen.
Az Ön sikere a mi érdekünk!

Kalkulálja ki az Ön napelemes rendszerének egyedi méretét!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön hozzájárul ehhez.